HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Ikarosz

2012.04.22. 10:07 Noé békája

Vasárnap van, pihenőidő, úgyhogy egy kicsit pihentessük most a közéletet. Vagy mondhatnám úgy is, hogy hirtelen (Uránusz), hadd rúgjam fel a szabályaimat (Bak) :)

Íme, kedves olvasóm, itt van vasárnapi pihenésként Neked egy novella. Az első része itt: Novella1.jpg A második része meg itt: Novella2.jpg

Olvasd el, kérlek, mielőtt tovább olvasnál! Ha most nincs érkezésed, akkor később olvass tovább! Mindenképpen szeretném, ha nem én lőném le Neked a novella poénját.

Nos, oké, elolvastad. Michael Ende munkája, a Tükör a tükörben c. kötetéből. Igen, Ende az az író, akit mindannyian gyerekmeséiről ismertünk meg, mint a Végtelen történet meg a Momo. Hogy hogy kerül most ide? Ha eddig is olvastad a blogom, akkor szerintem már sejted is...

Nem teljesen jó megjelenítése az általunk nyomozott analógiának. Plútó itt nem jelenik meg igazán. De engedetlenséget tanúsítani, az igazi Uránusz. Hősünknek ez lett volna a feladata: engedetlenséget tanúsítani. Drága, elvérzett hősünk, mint egy igazi jó Bak, ment, teljesítette a feladatot, terhet teherre halmozva ment előre fáradtságosan a maga útján. Azt gondolta, az a feladata, hogy betartsa a szabályokat, és ezzel jut előre. Hát nem. Van, amikor az a feladat. Most nem. Most Uránusz kvadrát van: dobd a kijelölt feladatot - amiről mondták Neked, hogy az - na azt dobd a bánatba el, de most rögtön! És menj az intuíciód iránt! Igen, Uránusz az intuíció is.

Megvan az a kép, amikor arról ábrándozik a fiú, hogy hogyan fogja karjaiba venni a szeretett lányt? Na, az meg egy igazi neptuni összeolvadás, ahogy megszűnnek a határok a két ember között, és ahogy megszűnnek a labirintusváros korlátai is közben.

És az megvan, hogy mit sugall a Te intuíciód, kedves olvasóm?! Tanúsíts engedetlenséget!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr844465404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása