HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Benne vagyunk rendesen...

2014.03.26. 10:52 Noé békája

Mármint a keresztkvadrátban, ami most nyár elejéig hat erősen. Plútó és Uránusz kvadrátja mellett most Mars és Jupiter is beszállt a konfliktusba.

Figyelem az eseményeket bennem, és körülöttem.

Egyre többen panaszkodnak munkahelyi konfliktusokra. Amit a gazdasági válság  (Szaturnusz és Uránusz, majd Uránusz és Plútó csatája) hozott feszültség, az most egyre több helyen megy át személyes konfliktusokba. Van ugye társadalmi feszültség, már jó ideje. Most beszállt Mars a képbe. Hogyan tudom érvényesíteni az akaratomat? Hogyan tudom akkor is érvényesíteni az akaratomat, ha összeütközésbe kerülök a többiekkel (másik 3 bolygóval van kvadrátban...) Hogyan tudom úgy érvényesíteni, hogy közben ne bántsam meg a többieket? Mert Mérleg Marsként szeretném diplomatikusan intézni a dolgot. Hogy azért meglegyen, amit szeretnék, de mégiscsak szép csendben, udvariasan intéződjön. Pláne, hogy most bármit teszek, az összefüggésben lesz a család anyagi helyzetével. Mert az meg ugye Rák Jupiter. Vagy legalábbis a család jóllétével. Vagy azzal, hogy érik-e igazságtalanságok (Jupiter) a családomat, a hazámat. Esetleg „csak” az lelkivilágomat, az érzékenységemet (Rák).

A négyféle energia, akik benne vannak a játékban, sokféleképpen megélhető, így változatos, hogy milyen konfliktusokban és megoldásokban bomlik ki most a helyzet. Fog-e engem vagy a családomat igazságtalanság érni? Mondjuk a vezető, a főnök részéről (Bak Plútó)? Aki mereven ragaszkodik a hatalmához és a rendhez... Lesz-e ebből anyagi károm is? Hogyan tudnám úgy érvényre juttatni az akaratomat, hogy ne sértsek és ne sérüljek? Lehet, én megpróbálok mindenképpen alkalmazkodni, de akkor meg feltűnik egyszerre valami deviáns lázadó a képben... Hogyan tudnám az akaratomat(Mars) a többiektől függetlenül (Uránusz) érvényre juttatni? Vagy össze kéne fognom velük? Mert az is Uránusz... Szóval összefogás, vagy egyéni út? És lehet, hogy pont akkor fog sérülni az én igazságom, ha kénytelen vagyok az összefogás miatt kompromisszumot kötni? Akkor is még mindig jobb az összefogás? Az a baj, hogy ha összefogok, az se jó... Ha nem fogok össze, az se jó... Ha lázadunk, az se jó... Ha túl diplomatikusak vagyunk, az se jó... Ha erőltetem az akaratomat, lehet, hogy én válok igazságtalanná. Ha nem állok ki mellette, lehet, hogy engem ér igazságtalanság... Árulás. Valaki mondjuk az én hátamon próbál feljebb lépni a ranglétrán, aztán én fogom magam kapun kívül találni? Vagy „csak” anyagilag vág át valaki...

Most sehogy se jó... Ez van. Bármelyik erő felé mozdulunk, a másik 3 is követelni fogja a magáét.  Egyensúlyozunk egy olyan mérleggel, aminek 4 serpenyője van.

Április utolsó harmadában egymás után fogják dűlőre vinni csatáikat ezek az energiák. Lezajlanak a nagy ütközetek. Majdnem azt írtam, hogy a végső, de nem, mert Mars még június végéig fog garázdálkodni, még újra harcra hívja majd Plútót és Uránuszt, de a legnagyobb csatákon addigra túl leszünk.

Addig, kedves olvasó, ne lepődj meg, ha ezek a jelenségek fokozódnak. Ezt tanuljuk most, ennyi. Hogyan találunk egyensúlyt ezek között az energiák között. Nem a Te egyéni tragédiád, hanem a közös leckénk. Így jobb? :)

Persze, az egyéni horoszkópok függvényében ki-ki lehet, hogy már túl van a maga legnagyobb csatáján, vagy teljesen más síkon éli meg, mint ahogy fentebb írtam, az időben megjelenő feszültségeket.

Most azért nem fogadnék arra, hogy holnap Obama és Putyin egy nyugodt tejeskávé mellett leül, és békésen rendezi a teljes világpolitikai helyzetet.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr65879571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2014.03.26. 12:41:38

"Nem a Te egyéni tragédiád, hanem a közös leckénk. Így jobb? :)"

Gyarapítanám néhány kérdéssel:

Mennyit tudunk tanulni ezekből a leckékből? Harc közben kell-e már a tanulságokat levonni és így meglelni a "békés"/"lázadó"/"összefogó"/"egyéni" megoldásokat, vagy minden csak azután kap értelmet és jut megoldásra, ha a harc lezajlott - vagyis a megoldás a kivárás? Ha a kivárás a jó megoldás, akkor hogyan óvhatjuk meg magunkat a veszteségtől, sérüléstől (merthogy láthatólag egyre erősebbek ezek a dolgok)? Ha szellemi gyakorlóknak gondoljuk magunkat, akkor az anyagi (pénz, tulajdon), esetleg társas életben (párkapcsolat, baráti kör, szakmai vagy egyéb közösség terén) tapasztalt veszteséget megtanulhatjuk esetleg ragaszkodásmentes lemondó magatartással kezelni, ám a sérüléseket viszont kevésbé... ezek már testi, egészségügyi vagy lelki veszteségek. Fájdalommal és maradandó hátrányok kialakulásával járhatnak, nem írhatóak le azzal, hogy ez csupán egy átmeneti időszak. Mennyire múlik rajtunk vajon, hogy milyen mértékben sérülünk? Mennyire múlik másokon?

A felvázolt képből olybá tűnik, mintha nem lenne igazán jó megoldás, bármelyik felé is lépünk, a másik három visszacsap. Vagy legalábbis nincs egyetemes recept. Mindenkinek egyénileg meglátnia, melyik három visszacsapását tudja elviselni? Vagy valami, a mérlegtől elrugaszkodó, egyéni út lehet a kiút, amolyan "áthaladni a tű fokán" jellegű? Persze, lehet, hogy a tű foka valójában elég széles, koránt sem lehetetlen átjutni rajta, de a csata miatt támadt porfelhőben nem látni tisztán, hol a lehetőségek határa...

Noé békája 2014.03.26. 13:02:33

@szél-víz: Hogy kinek mit kell tanulnia belőle, az az egyéni horoszkóp ismeretében jobban megválaszolható. Nem hinném, hogy a kivárás a megoldás. Pusztán jó, ha kicsit eltávolítjuk magunktól a problémát, és nem veszünk bele - ez segíthet a megoldásban is. Az, hogy ennek van egy idő-dimenziója, az abból a szempontból fontos, hogy adjunk magunknak és a helyzetnek is időt, ne várjuk el, hogy rögtön lesz megoldás, mikor most még mindenképpen egy ideig feszült lesz a helyzet. Attól még aktív részesei lehetünk a saját helyzetünk alakításának.
Valahogy úgy, mint a maraton-futás. Megteheted, hogy a pálya szélén kivárod, amíg véget ér a verseny. Vagy le is futhatod a távot. Mindkét esetben lesz eredménye a versenynek, és hogy megtudd az eredményt, jó sokat kell várnod egy 100m-es futáshoz képest. De azért mégse lesz ugyanaz a két helyzet. :)
Létezhet jó megoldás, érhetsz el a Maratonon jó helyezést, de nem fél percen belül. És nem könnyen.
süti beállítások módosítása