HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Lehman Brothers, gazdasági válság és az ősprincípiumok

2012.03.27. 10:04 Noé békája

Utólag persze nagyon könnyű okosnak lenni, de állítólag a múlt megértése segíthet a jelen és a jövő kezelésében-kitalálásában, hát okoskodjunk egy kicsit...

Nézzük, hogyan mutatja az ég a gazdasági válságot!

A mostani gazdasági válság kezdetét a Lehman Brothers bedőléséhez szokták tenni. Ez 2008. szeptember 15.-én történt. Másnap, azaz 16-án kezdi meg az USA a FED-en keresztül nyújtott hitelekkel menteni a menthetőt... Előjelei már korábban is mutatkoztak,  Soros György már 2008 elején az amerikai jelzálog-hitel válság kezdetéről beszélt. Nos az égre tekintve az eseményeket a Szaturnusz és az Uránusz tánca mutatja, akik 2007 végén valóban már elérték egymás orbis-át, azaz hatókörét, de csak egy rövid időre, és nem kerültek egzakt fényszögbe egymással. Égi koreográfiájuk következő felvonása az volt, mikor 2008 szeptember 16-án elérték egymás hatókörét, majd 2008. november 4.-én pontos fényszögbe (oppozíció) kerültek. Nos ezen a napon nyerte meg Obama az amerikai elnökválasztást. A két bolygó táncát az égen egészen 2011 júliusáig folytatta. Ekkor azonban az Uránusz nevű őselv már hónapok óta elkezdte járni a korábbinál sokkal nagyobb feszültségekkel járó táncát a Plútóval.

Hogy mit mond nekünk mindez? Hogy egyazon folyamat volt, ami elindította a gazdasági válságot, és ami Obamát az elnöki székbe emelte. Mondja azt is, hogy az a folyamat már lezárult, de koránt sem dőlhetünk nyugodtan hátra a székben, mert elkezdődött egy ennél is keményebb menet.

Analógiásan Uránusz a mindent felforgatást, újítást, a váratlan, hirtelen dolgokat jelöli éppen úgy, mint a forradalmakat, az internetet, vagy az űrutazást. A sort persze még folytathatnám. Szaturnusz a rend, a sors, a struktúra... Ezek az energiák feszültségbe kerültek az elmúlt években egymással. Van, akinek bizonygatni kell, hogy a körülöttünk eddig meglévő rend, rendszer (Szaturnusz), a gazdasági válság idején hirtelen, látszólag váratlanul összeomlott (Uránusz)?! Van, aki nem érzi a saját bőrén, hogy az a rendszer, amiben eddig élt, nem élhető tovább, és valami gyökeresen újat kell kitalálnia, ha nem akarja, hogy a sors ide-oda csapdossa? Hiszen ugyanazok az őselvek, amik ezeket a társadalmi változásokat mutatják, megjelennek az egyes egyén életében is. Ugyanaz a feladat társadalmi szinten, mint az egyes egyének szintjén. Ezt az asztrológia nagyon jól mutatja. Hogy kinek - kinek hol van az a terület az életében, ami az elmúlt évek során drámai újrarendeződésre kényszerült, azt kinek-kinek az egyéni horoszkópja mutatja. Persze, a múlttal jobb esetben tisztában vagyunk. Ha nem sikerült megértenünk, forduljunk kezelőorvosunkhoz, vagy privát asztrológusunkhoz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr314339976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása