HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Belső törvények útján...

2013.11.30. 23:32 Noé békája

Olvasom a NAV-ügyben ismertté vált Horváth Andrással készült interjút. Aztán némi meditatív légyrágcsálás közben megint az jut az eszembe, hogy ez a  fickó is, meg az ő története mennyire hasonlít belső logikájában, lényegében Snowdenére. Mindketten a társadalom megbecsült tagjai voltak, ha nem is vezetők, vagy ismert személyek, de egy átlagosan elég jó egzisztenciával - mindketten az állam szolgálatában. Államszervezet. Az a Bak jeléhez tartozik bizony. Szóval átlagos szemmel nézve semmi nem kényszerítette őket arra, hogy valami különöset tegyenek. Meg volt mindenük, amit a norma előír: stabil állás, jó fizetés, társadalmi elismertség. Rengeteg ilyen ember él az amerikai és a magyar társadalomban is, őket szoktuk a társadalom sikeres, normális tagjainak tartani, akik jól csinálják, akik sikeresen beilleszkedtek, akik elértek "valamit". És mégis mindketten egy ponton meghasadtak, felrúgták az addigi életüket, és szembementek mindazzal, amit a főnökeik elvártak tőlük, szembementek a hatalommal, a renddel. Szembe mentek a külső hatalommal. Szembe mentek azzal, ahogyan ma az adott állam működik. Mert egy mélyebb törvényt követtek. Olvasd el, hallgasd meg őket! Mindketten tulajdonképpen arról beszélnek, hogy ha erkölcsi értelemben nem akartak meghalni, ha nem akarták, hogy mindaz, ami ők maguk, és amit ők gondolnak a világról meghalljon, vagy teljesen értelmetlenné váljon, akkor meg kellett tenniük ezt a váratlan, hirtelen felrobbantását az életüknek, és a körülöttük lévő rendszernek. Ha az evilági normákat nézzük, mindketten lemondtak a szokásos egzisztenciáról anélkül, hogy tudták volna, hogy mi lesz velük, mit fognak csinálni életük hátralévő részében. Lemondtak a biztonságról. Lemondtak az alkalmazkodásról. Lemondtak a "normá"-lis életükről. Szóval nem azért csinálták, amit csináltak, hogy legyen több pénzük, klasszabb autójuk, vagy biztosabb családi életük. Sőt! Mindketten ezeket a dolgokat tették kockára a saját életükben. Miért? Egyfajta belső szükségszerűségből. Egy belső törvényt követve.Ha továbbra is olyannak akarták látni az életet, amit érdemes élni, amiben a mélyebb igazságoknak és törvényeknek van ereje, amikért muszáj kiállni, akkor meg kellett tenniük, amit megtettek.

Bak: állam, rendszer
Plútó: hatalom, halál, mélyebb értelem, újjászületés
Bak Plútó: az állam hatalma, az állam halála, a rendszer mélyebb értelme, az állam és a rendszer újjászületése

És nem nagyon volt olyan választásuk, hogy ezek mellett a mélyebb értékek mellett szépen, szabályosan, kedvesen, illendően, normakövetően álljanak ki. A hivatali út nem működött, a rendszeren belül nem lehetett kiállni ezekért az értékekért. Kvadrát Kos Uránusz. Egy hirtelen robbanással kellett kitörniük abból, amiben addig voltak, felrúgva az addigi életüket, kilépve a munkahelyükről, és megtámadva azt. Ilyen az idő. Nem megy máshogy. 

Szóval, mikor körülnézel az életedben, és éppen azt látod, hogy nem tudsz megfelelni a "normális" élet elvárásainak, az nem feltétlenül baj. Az idő tünete. Mert átalakulóban a norma, és harcban állunk emiatt. Ez most nem szép csendben és nyugiban történik. Ilyen az idő... Most a belső törvények követésének van itt az ideje, a belső normáké, a mélyebb értelemé. Ha a külső törvényeket követed, az az abnormális.

Nehéz látásmódot cserélni.

Elindulsz az új úton, a saját belső szükségszerűséged útján. És egyszer csak ott találod magad, hogy nincs állásod, el kellett hagynod az otthonod, az országod. Azért, hogy valódi otthonod lehessen, és valóban munkát végezhess. Vajon sikertelen és gyógyításra váró ember Snowden vagy Horváth a maga bizonytalan egzisztenciájával?! Alkalmazkodásképtelen deviánsok? Ha a külső törvényekre tekintesz, azok. Ha képes vagy a dolgok belső törvényszerűségeit látni, a mélyebb értelmét keresni, akkor ők a normálisok. Hiszen az államnak definíció szerint az állampolgárok érdekeit kéne szolgálnia. Fellázadni egy olyan állam ellen, ami nem ezt teszi, lényegében az egyetlen normakövető magatartás. Ők csak számon kérték az államon azt a normát, hogy miért nem áll polgárai szolgálatában. Ennyi.

Szóval, ha nincs éppen semmi "nemnormális" az életedben, sürgősen kezdj el gyanakodni, és azonnal keress valami gyógyászt, aki kigyógyít a normalitásodból! :) Mielőtt még komolyabb bajod lesz... ;)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr705669353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2013.12.01. 19:21:20

A történelemhamisítás milyen összefüggésben jelenik meg ebben a kvadrátban?

atlatszooktatas.blog.hu/2013/11/30/allambiztonsag_es_ugynokok_ki_kutat_itt

Noé békája 2013.12.02. 09:18:14

Köszi a kérdést. Ha csak magát a kvadrátot nézem, akkor az nem hozhatna ilyen analógiát. A múlt, történelem az mondjuk Szaturnusz, illetve 4-es ház analóg. Az igazságtalanság az Jupiter. A hazudozás, hülyítés, ködösítés az Neptun. És láss csodát: ha Magyarország jelenlegi horoszkópját nézed (2012. jan. 1. 0 óra, Bp.), akkor abban eleve van egy Jupiter-Szaturnusz oppozíció, amit egy Neptun old fel. A múlt kutatásának igazságtalanságait szépen harmonizálja egy kis néphülyítés. :) A Plútó-Uránusz kvadrát meg a 4-es és 7-es ház csúcsára esik. Plútó kutat, szóval a múlt kutatása intenzív. Kvadrátban a nyilvánossággal (7. ház). Kutatják azt a múltat, csak a nyilvánosságtól zárják el. :)
Ja, és november közepén ugye elindult direktbe a domicil Neptun. Szóval most erőteljesebben hat, mint valaha. Ez jelentheti azt is, hogy intenzívebb néphülyítés. :) Persze Neptunnak, pláne, hogy domcil, van pozitív megvalósulása is. Együttérzés, hit, szeretet stb...

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2013.12.02. 18:33:12

köszi a választ.

"amit egy Neptun old fel"

Ez azt is jelentené, hogy a múltban "elveszett" (Szaturnusz) mély szellemi értékek (Neptun) felfedezése alapos kutatás (Plútó) által szintén időszerű, de a 7. házas kvadrát miatt nehéz megosztani azt a nyilvánossággal, csak az úgymond "délibábos" elméletek jutnak át?

Noé békája 2013.12.02. 19:42:52

Ójajj. Éreztem én az előzőnél is. Szóval az asztrológia bonyolult tudomány. Ennek a kérdésednek a megválaszolása meghaladja eme blog korlátait. Személyesen szívesen kifejtem a választ. Bárkinek, aki megkeres ez ügyben. :) Röviden az a válaszom, hogy nem. :)

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2013.12.03. 10:47:13

:) Legalább világossá vált, hogy nem egyszerű megfeleltetésekről, jelentéstársításokról van itt szó, hanem igen összetett viszonyokról.
süti beállítások módosítása