HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Plútó és Uránusz dolgozik tovább...

2013.08.21. 10:16 Noé békája

Éppen arra gondoltam, hogy ma eltüntetem a blogot az éterből. Aztán a "véletlen" közbeszólt. (A véletlenhívők ugye már rég kiiratkoztak olvasóink sorából, khm...)
Merthogy akadtak néhányan, akik - teljes joggal - reklamáltak, hogy csomó minden nem jött be abból, amit én sejtetni engedtem, amit én "jósolni" véltem. És valóban, a dolgok látszólag nem nagyon igazolnak vissza, vagy sok mindenben nem. Erre egy kedves barátom azzal próbált mentegetni, hogy több analógia lehetséges, hát más valósult meg. De nem, alapvetően más nem lehet, mint amit az idő megenged. És mintha az a gyökeres fordulat nem jelentkezne... De mi is lehet annak az oka, hogy nem észleljük? Mert nem történik, vagy mert nem látunk tisztán?

Én itt egy egyszerű kis béka vagyok a bárkán, aki leginkább az égboltot látja tisztán, meg itt a bárka körül hömpölygő vizet. Távolabbra nehéz nekem tisztán látni. Például hiába látom én az égen 2012 őszén a második kvadrátot, és hiába bújom ezzel egy időben a híreket, ha Magyarország vezetői csak idén augusztusban hajlandóak elismerni, azaz a köz tudomására hozni, hogy pl. nagyjából a második Plútó-Uránusz kvadrát idején az EU elzárta a pénzcsapot Magyarország felé. Ami azért nem mindegy. Hogy történt-e ilyen, vagy sem. És hogy ez mit jelent az ország számára. És akkor még csak erről a pici országról beszéltünk. Hogy is látnám én át titkosszolgálat hiányában mondjuk az Egyesült Államok történéseit?!

Még szerencse, hogy van, aki látja. Például itt van ez az Edward Snowden. Na, ha olyan személyt keresünk, akinek a birtokában több információ van, mint nekem, hát például ő az. Akkor lássuk, mit is mond ő, a dolgok állásáról:

Remélem, mindenki megtalálta az interjú második részét, és azt is megnézte. Azt mondja ez a drága lélek:

"A hatalom meglévő szervezetei saját céljaikat igyekeznek megvalósítani, azt, hogy befolyásukat minden nép szabadságának árán növeljék."

(Még szerencse, hogy az USA-ról beszél, és mi nyugodtan dőlhetünk hátra, hogy a magyarországi hatalom részéről ilyesmi még csak fel sem merülhet...) Na de ugye mit mondtunk korábban a politikai agydaganatról? Na ugye. A hatalom szerkezetei. Plútó a Bakban. Szó szerint. Öncélú működésük. Ami támadja a nép szabadságát. Kvadrát Uránusz - hiszen Uránusz a "szabadság, egyenlőség, testvériség" eszméje is. Meg ugye a hatalom (Bak Plútó) kontrollálni akarja az internetet és a mindenféle technikai vonalakon zajló kommunikációt... Mer ugye az internet is Uránusz. Szabadság, egyenlőség, testvériség, internet... Ámen!
És mikor "robban fel" ez a drága jóember, és hagyja el addig megszokott életét, és indul el, hogy kirobbantsa az amerikai hatalom és hírszerzése botrányát?! Na mikor? 2013. május 20-án. Valakinek rémlik, hogy mi ez az időpont?! A 3. Plútó-Uránusz kvadrát. Bizony. Kos Uránusz visszatámad Bak Plútónak. Most éppen Uránusz volt direkt irányban az égen, és Plútó hátrálásban. A következő kvadrátnál majd megint fordítva lesz, szóval a következő kvadrátnál majd a "hatalom visszavág". Míg majd 2015-ben az utolsó kvadrát idején mindketten "egyenesbe" kerülnek, és sor kerül majd az utolsó összecsapásra.

Az lehet, hogy én gyakran tévedek, de most éppen megint a hatalom kontra szabadság kérdésében megjelent a világban is láthatóan az égen látható feszültség. És pontosan akkor, mikor az az égi törvények szerint várható volt. (És most éppen még tudomást is szereztünk róla itt a bárkán is, bár így is kellett némi idő, hogy eljussanak hozzánk a hírek, és átláthassuk, ha csak utólag is a történéseket...)

Akkor én most itt mégse számolnám fel a blogot. Lógatom tovább a lábam a vízbe, és halászok a zavarosban. Néha csak szemetet találok, néha igazgyöngyöt.

Plútó és Uránusz meg dolgozik tovább...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr545469173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása