HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Március 24.

2012.03.28. 15:54 Noé békája

Ezen a napon lépett újra egymás hatókörébe a Plútó és Uránusz, de 2012-es találkozásuk a tavalyival ellentétben már "éleset szól", hiszen most el is fogják érni egymás egzakt fényszögét, azaz kvadrátját.

Ez az időpont is egy új kezdet, mely kijelöli, jelzi, elindítja a következő évek eseményeit. Az asztrológia hagyománya szerint, mivel lassú mozgású bolygókról van szó az időpont pár nap plusz-mínusszal érezteti hatását, nem percre pontosan.

Nos nézzük, mi történt a nagyvilágban...

Obama elnök ezen a napon érkezett meg Dél-Koreába a nukleáris csúcstalálkozóra, másnap meglátogatta az amerikai katonákat, és ellátogatott a két Korea között fekvő demilitarizált övezetbe. A nukleáris csúcstalálkozót 50 ország részvételével tartották meg 26-27-én Szöulban. Észak-Korea eközben elindította az indítóhelyéül szolgáló bázisra azt a nagyhatótávolságú rakétát, mellyel műhold fellövésére készül. A műhold "állítólag" békés célokat szolgál, ellenben Dél-Korea és az USA provokációnak értékelte az ügyet. 27-én az USA bejelenti, hogy rakétapajzsokat telepít az iráni és koreai fenyegetés kivédésére, aminek Oroszország és Kína sem örül. Csak figyeljünk! Ez itt a kezdet... És ne feledjük: van választásunk! Hogy a világban lévő rendet, hatalmat (Bak Plútó) hogyan konstruáljuk újra, milyen forradalmi, hirtelen harci megoldásokkal (Kos Uránusz). Attól félek, a nagyhatalmak nem a legkonstruktívabb megoldást választják jelenleg. És nem, ez itt nem fog szép csendben elsimulni. A kvadrát fényszög mindenképpen erős feszültséget jelez. Ezt itt csak a kezdet...

26-án hajnalban James Cameron lejutott a Mariana-árok aljára, ahol mintákat gyűjtött biológusoknak és geológusoknak. A Föld legmélyebb pontját ugyan egyszer már elérték mások, ám ők nem láttak akkor semmit, mert úgy felkavarták az iszapot. A tervek szerint ez az út egy program eleje, melynek során még több merülést terveznek. Nos igen. A föld legmélyebb pontja is Bak Plútó analóg, ennek felfedezése, kikutatása pedig határozottan Kos Uránusz. Azt hiszem, ez a program kicsit kreatívabb beváltása az analógiának. És igen, ez itt a kezdet. Sok sikert a további programhoz kedves kutatók!

És mi történt mindeközben itthon? Köztársasági elnökünk kisdoktorijáról megjelent a bizottság állásfoglalása. A hatalom marad, mindenáron és kitartóan (Bak Plútó). Az internetes oldalakat ellepték a bizottság állásfoglalását támadó írások, az elnököt kifigurázó mémek, poénok tömege, és flashmob szerveződött, ahol a köztársasági elnök lemondását követelték (kvadrát Kos Uránusz). Nos, ez is "csak" a kezdet...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr534345885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása