HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Földgáz, kőolaj, és a többiek - Bak Plútó jegyében

2014.05.06. 09:26 Noé békája

Tudom, elmaradtam az események kommentálásával, pedig jól belehúztak az égiek, és ez mindannyiunkon ilyen-olyan formában meglátszik, hát még a politikán! Most mégis a helyzet energetikai oldalával foglalkoznék kicsit. Már egyik legelső posztunkban is foglalkoztunk ezzel. Hogy ez az egyik időszerű analógia, hogy az energiahordozók terén kell lépnünk valami újat. (Emlékszünk, ugye, Bak Plútó, mint a föld mélyén rejlő ásványkincsek.) Most, hogy Oroszország elzárta az egyik kőolajszármazékokat szállító vezetékét Ukrajnában (természetesen az ukrajnai válságtól függetlenül :D ), ideje megint napirendre tűznünk a kérdést. Akkor most íme egy, még az első kvadrát idején készült video az energiáról: 

Az megvan, hogy ha csupa szalmaházakban laknánk (aminek az előállításához sem szorulunk más országra), akkor nem szorulnánk fűtőanyag behozatalra, és így nem függnénk ebből a szempontból egyetlen más országtól sem? Addig meg marad az, hogy szurkolunk, hogy megússzuk minél kisebb fájdalommal az ukrán válság ránk gyakorolt hatását. Én szóltam, hogy ideje ezt újragondolnunk! Most itt van. Tök jó, hogy működik az asztrológia! :) Mindenkinek jó filmnézést és jó gondolkodást! :)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr626123506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2014.05.06. 10:00:28

"ha csupa szalmaházakban laknánk"
Ez persze nem minden éghajlaton és időjárási körülmények között lenne előnyös...

Noé békája 2014.05.06. 11:00:17

Oké, én már azt is nagy lépésnek tartanám, ha Magyarország problémáját sikerülne megoldani. :) A szalmaházzal inkább az a baj, hogy gyanítom, hogy tízemeletes városi épületek összehozására nem jó a technika... de van sok más. Nem a konkrét részletek a lényeg, azt bízzuk a szakemberekre. Az ehhez értő szakemberek viszont csak akkor fognak teret kapni, ha mindannyiunk szemlélete változik, és fontosabbnak fogjuk tartani az energiahatékony és környezetbarát életformát, mint sok minden mást....
süti beállítások módosítása