HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

A hatalom és a határok

2013.10.02. 09:49 Noé békája

Reklamáltatok, hogy miért nem írok... Emésztgetem a dolgokat. Hogy vajon mennyire átláthatóak ezek a nagy folyamatok innen békaperspektívából. És a bizonytalanság van, hogy mennyire is... 
Aztán meg szembejön megint egy hír. Hogy az USA már megint szépen reagál az időpontokra. Most éppen ugye a Mérleg Napocska feszíti be a Plútó-Uránusz kvadrátot. Tegnap, ma, holnap. A Nap, a Király, a Vezető nem jól van. Döntésképtelen, mérlegel, vizsgálja a dolgokat jobbról-balról. De a harmonikus megoldáshoz, a szép kompromisszumhoz, most nem jó az idő. Mert a Plútó-Uránusz kvadrát rossz fényt vet rá. Befeszíti. A vezetés begörcsöl, és képtelen jó döntést hozni. Esélye sincs rá. De ez most csak az előjáték. Mert Napocska most rávilágít a dolgokra, de az igazi csattanó majd november 1-én jön az újabb pontos kvadrát képében. Ezt ugye régóta tudjuk. Most azt írja az újság is, hogy ebben az őrült játszmában, amit az USA vezetése játszik, ez a következő pillanat. November 1. Hogy az USA csődbe megy, vagy talál egy újabb kompromisszumot utolsó pillanatban az adósságplafon problémájára, amit kedvenc kvadrátunk bekacsintása óta görget magával. Akárhogy is lesz, a játszma nem ér véget, hiszen lesz még 3 kvadrátunk. De megint fordulóponthoz érkezünk. Ezekben a napokban felvetül most megint a probléma kicsit élesebben. Az USA-nak az adósságplafon tájékán. Mi meg már pontosan tudjuk, hogy nekünk hol. 2011-ben még csak megsejtettük, így 2013-ban már pontosan tudjuk hol fáj az élet, melyik területen. Hol van az a határ, amit át kéne lépni, vagy nem kéne átlépni, de akkor meg jön a csőd, vagy ki kéne találni már valami nagyon újat. Érleljük, érleljük...
Most éppen Plútó van direktben és Uránusz hátrál. Szóval Plútónál a labda. A Bakban. A határok, a rendszer átalakítása, vagy a hatalom görcse. Érdekesen láttam ezt a minap a gyerekem iskolájában. Bocs, már megint úgy tűnhet, hogy magánéleti vagyok, és nem közéleti, de az oktatás átalakítása az a magyar közéletnek megint egy "gyönyörű" virága, amin jól látszanak a dolgok. Ugye jött itt szeptemberben az új oktatási rendszer, őrület a köbön. Gáz van. Hol melyik iskolában hogyan, de gáz van. A rendszer érezhetően és látványosan rosszabb lett. Én persze azon a párton álltam, hogy ne hagyjuk ezt annyiban, mégiscsak a gyerekeinkről van szó, tegyünk már értük, harcoljunk értük. Alakítsuk a rendszert, ragadjuk magunkhoz a hatalmat, és igyekezzünk a gyerekeinknek élhető teret csinálni az iskolában. Legalább annyira élhetőt, mint az átalakítás előtt volt. Nem sikerült. Nem volt összefogás. Uránusz behátrált. Én lettem a deviáns (Uránusz) szülő, aki küzdeni akar a gyerekéért a rendszerrel szemben.
És van még egy, a többi szülő számára megemészthetetlen devianciám. Fogalmam sincs a gyerek leckéjéről, meg hogy hol tartanak a tananyagban! Nem szoktam kontrollálni a gyerekem ez ügyben. Ha valahol baj van, mert elmaradt, majd szól, úgyis tudja, hogy számíthat rám. Ha valami nagyon tetszik neki, amit tanultak, majd elmeséli, tudja, hogy érdekel. Én aztán bele nem túrok a táskájába, meg a dolgába rutinszerűen, és nem kell neki kötelezően itthon is az iskolai dolgokkal foglalkozni. Több szülőtől is megkaptam a magam eligazítását. Hogy nem törődöm a gyerekemmel. Én csak néztem rájuk nagy kerek szemekkel. Az én gyerekem az osztályelső, ugye. Bizonyára nekem kéne tanulnom Tőlük.
A történet csak annyiban érdekes, amennyiben megint a rendszer (Bak) és a hatalomgyakorlás (Plútó) kérdéskörét veti fel. Maradhatok a rendszeren belül és agyonkontrollálhatom azt, amit a rendszer megenged. Jelen esetben a gyerekemet. Így is kiélhetem a Plútói energiáimat. Az más kérdés, hogy ezzel tönkrevágom a gyerekemet. Mindegy. Ez a norma láthatólag. Vagy megélhetem a Plútómat úgy is, hogy igyekszem a gyerekem körül olyan rendszert alakítani, amiben jó neki. Akkor is, ha emiatt akár a hatalommal, és a külső rendszerrel kell szembemenni. De ehhez most összefogás is kéne (Uránusz). Egyetlen szülőként lehetetlen szembemenni a lehetetlenségekkel. De az mindenképpen a szabadságomban(Uránusz) van, hogy lássam (Uránusz), hogy merrefelé akarom(Plútó) gyakorolni a hatalmat(Plútó).

A HATalom és a HATárok.

Hol HATok?

A HATárokon belül? Vagy HATalmamban van HATást gyakorolni a HATárokra?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr15547125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása