HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Szeptember 19.

2012.10.01. 10:15 Noé békája

Nos, előveszem titkár-békai minőségem, és rögzítsük, mi történt a második Plútó-Uránusz kvadrát környékén. Bár azért két apróságot hadd jegyezzek meg. Egyrészt, a híroldalak szerkesztői úgy tűnik, kevés asztrológiai ismerettel rendelkeznek, de mindenesetre elég sajátosan szűrik, hogy szerintük mi a hír. Nyilván ezzel nem mondtam senkinek újdonságot, de néha elég szemfülesnek kell lennie szegény békának, ha érdemi információhoz akar jutni titkosszolgálati eszközök nélkül is. Másrészt: leginkább folyamatok zajlanak, amiben ezek a kitüntetett pillanatok azért hoznak fordulatokat, de nem feltétlenül érdemes egy-egy dátumba beragadni - néha jobb átfogóan tekinteni a folyamatokra. Na de lássuk az eseményeket:

Magyarország a kvadrát egzakttá válásának napján küldte el legújabb javaslatait az IMF-nek. Erről a csomagról egyenlőre semmi érdemit nem tudni: se azt, hogy mi van benne, sem azt, hogy az IMF hogyan fogadta. Kíváncsian várjuk a fejleményeket... Aztán hazánkban járt az Európai Unió küldöttsége, akik a magyarországi demokráciát vizsgálták 3 napon keresztül. A jelentés alapján dönthet később az Európai Parlament arról, hogy szükséges-e alkalmazni az EU szerződés 7. cikkét, vagyis a szavazati jog felfüggesztését. Erre akkor kerülhet sor, ha fennáll a veszély, hogy egy tagállam súlyosan megsérti az uniós értékeket, vagyis, ha a Magyarországi demokrácia állapotát már nem találták kellőképpen egy demokráciára hasonlítónak... Milyen izgalmas is ez a közélet-figyelés! Várjuk ez ügyben is a fejleményeket... Mint korábban is mondtuk, a legalapvetőbb kérdések merültek most fel.

Az örmény önkormányzat feljelenti az azeri baltás gyilkos kiadóit (a magyar kormányt, ugye), miközben Safarovból hazájában újra katona lett. A Kúria nyilvánosságra hozta azt az anyagot, amelyben a devizahitelezés banki gyakorlatát elemzi. Jogászok arra számítanak, hogy ennek alapján devizahiteles-perek újabb tömegei indulhatnak el. Továbbá "elesett" a Jegybank, azaz mostanra vált nyilvánvalóvá az újabb kamatcsökkentés révén, hogy a kormány itt is átvette az irányítást. A 30-i időközi dunaföldvári választást viszont bukta a Fidesz: itt az MSZP nyert. Részünkről titkár-békai üzemmódban vagyunk, az elemzést az elemzőkre hagynánk. Pusztán összeszedegettük azokat az eseményeket, amiknek ebben az időpontban jelentőségük lehet. Aztán majd az élet kibontja...

Az Európai Unió egyre több vezetője, egyre több fórumon beszélt az elmúlt hetekben arról, hogy intenzívebb közös irányítás, intenzívebb együttműködés szükséges. Ki-ki a külügy, vagy a gazdaság vagy egyéb területen látna szívesen ilyesmit. De hogy rendszerreformról, az EU gyökeres átalakításáról, a benne lévő országok intenzívebb együttműködéséről-kapcsolatáról volt szó ezekben a nyilatkozatokban, az közös pont. Mi sem beszéltünk ugye másról blogunk indulása óta: rendszerreform vagy szétesés. Úgy tűnik, a második kvadrát elhozta azt, hogy erről a felismerésről már szélesebb vezetői körök is nyilatkozzanak az EU-ban.

Eközben Görögországban, Spanyolországban és Portugáliában megint az utcára vonultak a népek, tiltakozva a  megszorítások ellen, miközben Görögországot továbbra is a csőd fenyegeti.

Barroso szerint valóságos szociális vészhelyzet áll fenn Európában

A nagyvilág köszöni szépen, jól van. A Mohamedet kigúnyoló filmnek köszönhetően harcban egymással az iszlám világ és a nyugati sajtószabadság. Irán ismét háborúval fenyegette meg Izraelt és az USA-t, miközben Oroszország a napokban elengedte Észak-Korea tartozását. Pakisztán és India is sikeresen tesztelt egy-egy atomrakétát. Japán és Kína között is mélyült a konfliktus, amibe a teljes Japán kormány bele is bukott.

Azért, hogy valami kellemesebb hírrel zárjuk a dolgot: tudósok természetes szert találtak a tbc gyógyítására. Az antibiotikumot egy talajban élő baktérium termeli. Bak Plútó: a föld rejtett, gyógyító kincsei. Kos Uránusz: felfedezésre kerülnek. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr374812866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása