HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

4 elemi energia, avagy jobbak-e a mozgalmárok, mint a hatalom?

2012.09.25. 09:06 Noé békája

A nyugati asztrológia 4 elemi energiát különböztet meg: föld, víz, levegő és tűz. A föld elem a gyakorlatias, anyagias energiákat képviseli, a víz az érzelmeket, a levegő a szellemi energiákat, a tűz az akaratot, lendületet. Na, ezt most így alaposan leegyszerűsítettem, ha erre jár egy asztrológus, mindjárt kupán vág, de akit ennél mélyebben érdekel, az töltsön le egy tetszőleges alap asztrológiakönyvet a netről.

A Bak jelében álló Plútó most a föld energiákat képviseli, hiszen a Bak jele a földhöz tartozik. A Kos Uránusz a tűz jeléhez tartozik. Nos a gyakorlatias, evilági, az anyagba beleragadt (föld elemi energiát képviselő Bak) hatalom (Plútó) csap éppen össze a forradalmi hevületű néptömeggel (Kos Uránusz). Mondjuk a hatalmukhoz ragaszkodó kormányok kontra tüntető tömegek. Persze az evilági színjátékban már is kész a szerepleosztás: fúj-fúj csúnya hatalom, éljen a nép, aki végre kiállt magáért!

Egyensúly, harmónia ott van, ahol a 4 elemi energia egyensúlyban van. Vagy ahol már túlléptünk az evilági meghatározottságokon, de kérem, megvilágosodott olvasóimat, hogy haladéktalanul hagyják abba a blog olvasását! Köszönöm. Nos, mi többiek, akik még mindig itt vagyunk, akkor folytatnám.

Ugye ismerős, hogy szeretünk az egyik oldalra állni? Ki-ki ízlése szerint. Most éppen utálja az amerikai sajtószabadságot vagy az iszlámot, utáljuk a világi hatalmat és like-oljuk az Anonymous csoport oldalát (vagy fordítva), elítéljük az környezetszennyező autóval járókat és istenítjük a környezetbarát biciklit. A sort a végtelenségig folytathatnánk.

Már pedig ha tetszik, ha nem: egy Földünk van. Ez a sok minden, ez a sok jelenség ugyanannak az egy világnak a különböző minőségű megnyilvánulásai. Most harc van, amit az asztrológia úgy hív, hogy kvadrát van két energia között. Harcol az iszlám és a sajtószabadság, harcolnak kormányok és tüntetők, harcolnak környezetvédők és kényelemszeretők stb. És ki a jobb?

Végső soron ezek az energiák vannak. Ha akarjuk, ha nem. Van a földi kényelembe beleragadt tömeg, vannak a humort nem tűrő fanatikusok, vannak a hatalmat élvező vezetők. Attól, hogy küzdünk ellenük, attól csak áthelyezkedtünk egy egyensúlytalanság túloldalára. Attól még csak megéljük éppen akaratunk lendületét, ahogy éppen kirohanunk az utcára, lelkes cikkeket írunk, vagy éppen tömegmozgalmat szervezünk ellenük. Mindegyik időszerű. Helyes. Éljük! Van itt ez a Bak Plútó, meg az a Kos Uránusz, és most harcol és most ezt mi eljátsszuk itt a földi színpadon. Csak ne felejtsük el, hogy közben ezek is csak éppen időszerű energiák, amiket megélünk. Hogy éppen az egyensúlytalanság melyik végére sodort minket a sors, ez eltölthet minket büszkeséggel, remekül növelheti egonkat, de ugyanezt élik át a túloldalon élők is. És végső soron, mint minden feszültség a Föld Színházában, ez is meg fog nyugodni egyszer. Most éppen életben van, és betölti szerepét: jó esetben segít nekünk, hogy ezeket az energiákat egy új szintézisre hozzuk, egy új minőségbe emeljük, egy új harmóniát hozzunk létre közöttük. Mert bármelyik oldalra is sodródtunk éppen a játékban, a másik oldal is ugyanúgy ott van bennünk is. Az asztrológia legalábbis azt mondja, hogy mindannyiunk horoszkópjában van Plútó és van Uránusz, mindannyiunkban vannak hatalmi igények és forradalmi hevület. Sőt, azt is mondja  még az asztrológia, hogy nem csak a földies Bak jegye van és a vele most harcban álló tüzes Kos, de van még 2 másik elemi energia is. Tehát most éljük a föld és a tűz harcát, de ez a kibillentség is csak egy út a sok közül, a teljesség csak egy kis szelete. A teljességhez hozzátartozik még 2 másik elemi energia, 8 másik bolygó, 10 további jegy. Ha megpróbálsz középre állni, mindezek csak jelenségekké válnak. Most éppen ezek a jelenségek vannak, de nincs Jó meg Gonosz, mindenki csak eljátssza a Színpadon tehetsége szerint a rámért szerepet, és mindezek a harcok együtt fognak elvinni mindannyiunkat egy új tapasztaláshoz.

Akkor most: jobbak-e a mozgalmárok, mint a hatalom?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr594350030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2012.09.25. 11:07:32

Aláfestő dal: www.youtube.com/watch?v=KnyETI-Ox2U

"Today I'm a king on the Wheel
Still a slave to the Wheel
...
I can leave this Wheel behind me.
Stand in the Middle and you won't get dizzy
Stand in the Middle and you won't fall down
If you stand in the Middle you can keep your balance
Stand in the Middle while the Wheel spins round and round..."

:)

metarjuna 2012.09.30. 21:30:04

En abbahagytam mikor kérted. Jó lett a vége?! :)

Noé békája 2012.10.01. 13:36:34

Na, tényleg egyre minőségibb az olvasótábor: Soros György, a belga miniszterelnök, most meg kiderül, hogy van egy megvilágosodott is az olvasók között. :D
süti beállítások módosítása