HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Jún. 24. - az első kvadrát

2012.07.04. 11:02 Noé békája

Nos, békánk nehezen vette rá magát az írásra. Az első kvadrát számára a belső legyek megelevenedését hozta. A sok belső zümmögéstől meg nehezen hallani a külső dolgokat. Szerencsére a fejében megbolyduló legyecskék között nem csak keserűek akadtak, hanem egy-két igazán ízletes falat is... De figyelmünket most próbáljuk mégis a nagyvilági események felé fordítani, ha nem is mélységében, de legalább jó titkárnéni módjára rögzítve az eseményeket.

Hát először is üdvözöljük az Európai Unió jún. 28-29. csúcstalálkozóját. A belső legyek zümmögése nehézzé teszi a tisztánlátást. Annyi tűnik biztosnak, hogy az Unió vezetői is belátták végre, hogy rendszerreformok szükségesek (amiről ugye eddig is beszéltünk), és meg is tettét az ehhez szükséges első lépéseket. Hurrá! Azonban nem az összeset. A válság még fennáll, ezek csak az első lépések voltak a rendszerreform útján. Sebaj, maradt még 6 kvadrátunk...

Június 21-én az iráni atomprogram számítástechnikai rendszere kapott támadást. Mondtam én, hogy a kiberháború pont olyan jó analógiásan, mint az atombomba! Az atomprogram elleni számítógépes támadás - kitűnő Bak Plútó kvadrát Kos Uránusz analógia. Hát hajrá-hajrá! Akinek mindenáron háborúzhatnékja van: irány az internet! Abba talán kicsit kevesebben halnak bele...

Az EU pont jún. 24.-én döntött arról, hogy atomprogramja miatt tovább szigorítja az olajembargót Irán ellen júl. 1-től. Irán ugye a Holmuzi-szoros lezárásával fenyegetőzött korábban emiatt, a szorosnál ott állomásoznak az amerikai katonák. Ez csak az első kvadrát volt, lehet itt még háború... Hajrá benzinárak!

Észak-Korea környékén most megúsztuk annyival, hogy Japán, Amerika és Dél-Korea közös had-gyakorlatott tartott a térségben, ami ellen természetesen Észak-Korea tiltakozott. Miközben Észak-Koreából egy titokban készült felvétel került elő, ami bemutatja az éhező tömegeket. Amerika ügye az atomprogram miatt leállította az élelmiszersegélyeket, a rendszer nem működik, hatalmas az éhínség. A hatalom tart egy arab-típusú felkeléstől, ezért új rendőri egységet hozott létre. A hatalom (Bak Plútó) tart tehát (kvadrát) a népfelkeléstől (Kos Uránusz). Miközben külső támadások is fenyegetik. Ki tudja, melyik fog előbb robbanni, majd meglátjuk ezt is...

Az USA-ban 28-án ment át Obama a sajtó által történelminek nevezett egészségügyi reformja, a legfelsőbb bíróság váratlan döntésének következményeként. Váratlanul sikeres rendszerreform - analógia stimmel.

Kis hazánk EU-s támogatását nem függesztették fel. Éljen! Olyan látványos eseményről, mint az EU-csúcs itthon nem számolhatunk be, bár az EU-csúcs kétségtelenül kis hazánk jövőjét is döntően befolyásolja. Azért a banki átutalások rendszerének megújítása - amit júl. 1-től vezettek be - is szép analógia (itt ugye a bankok közötti központi elszámolórendszer megújításáról beszélünk). Illetve némi egészségügyi rendszer átalakítását tudjuk még felmutatni, mint rendszerreformot. Azt hiszem, hagytunk még bőven feladatot az eljövő kvadrátokra... :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr64625518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása