HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Irán és a döntés szabadsága

2012.04.05. 09:50 Noé békája

2011. augusztusának első napjaiban állt legközelebb a Plútó és Uránusz ahhoz, hogy elérjék egymás pontos fényszögét, amit a következő 3 évben hétszer fognak elérni. Ezekben a napokban érdemes volt figyelni: az akkori események egy kicsit előre vetíthettek abból, hogy mire számíthatunk. Persze, nem szó szerint, továbbra is csak analógiásan.

Amerikában ezekben a napokban szavazta meg nem kis viták után a törvényhozás az adósságplafon megemelését. Ekkor történt, hogy a GDP-t lehagyta az államadósság - ilyen utoljára a második világháborút követően fordult elő az USA-ban. És ekkor még nem volt pontos a fényszög! Reméljük, az USA gazdaságát vezetői strukturálisan kellőképpen újszerű pályára állították azóta, különben nem vennék mérget rá, hogy nem lesznek itt is komoly gondok a következő 3 évben... (Aztán persze ki-ki átgondolhatja a saját költségvetését is ez ügyben. Ha már az analógiák...)

Ami engem most jobban érdekel azonban az egy iráni történet szintén ugyanezekből a napokból. Az iráni törvényekben él a szemet szemért elv. Igazi plutonikus dolog a bosszúállás ám, az bizony! A történetben egy nő arcát sósavval leöntötte egy férfi, mert a nő nem akart hozzámenni feleségül (igen, nem írtam el, ez történt). Az iráni törvények értelmében a férfit arra ítélték, hogy az ő arcába is sósavat öntsenek.

Nézzük analógiásan: Kos - a fej területe a szervezetben, Bak - a bőré (többek között), Plútó-Uránusz kvadrát:sósavas támadás, Szóval a fej bőrét érő sósavas támadás, ami a fejen lévő bőr szerkezetét alapjaiban strukturálja át (Bak Plútó). Kos a harc, Bak a struktúra, Plútó-Uránusz kvadrát: maró-pusztító támadás. A kép tökéletes. Már analógiás szempontból. :)

Az eseményeket nemzetközi figyelem kísérte, nyilván a nemzetközi jogvédő szervezetek tiltakoztak. Uránusz hirdeti számunkra a szabadságot, egyenlőséget, testvériséget. Naná, hogy tiltakozik (kvadrát) a plútói szemet szemért elv ellen - adott esetben jogvédő szervetek képében. Az analógiát ez is hozza szépen.

A nő az utolsó pillanatban, váratlanul (Kos Uránusz) változtatta meg (kvadrát) döntését, hogy nem választja az országában a rendnek számító bosszút (Bak Plútó). "Az országom miatt csináltam, mivel az egész világ azt figyelte, mit fogunk tenni". Egy nemzetközi összefogás így változtathatja meg egy ország addig megszokott rendjét. (Bár a megbocsátást az iráni törvények is lehetővé teszik.) Vagy csak még nem ért pontos fényszögbe a két energia?!

Na, hát íme a döntés szabadsága. Analógiásan ugyanaz sósavval arcon önteni bosszúból valakit, vagy nemzetközileg tiltakozni miatta, vagy váratlanul eltérni a hagyományoktól. Plútónak és Uránusznak mindegy. Ők így is úgy is megvalósulnak. Mindenképp. És idén nyárra ennél is pontosabban eltalálják egymást...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr334362837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hzy 2012.04.06. 13:11:12

szia,

azt olvastam, a nő a napokban öngyilkos lett ...
süti beállítások módosítása