HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

A Teremtés 5. éjszakája

2014.11.14. 14:39 Noé békája

Mostanában többen kerestek fel azzal a kérdéssel, hogy váltsanak-e szakmát, vagy munkahelyet. És többször adódott úgy, hogy már első ránézésre látszott, hogy a kérdező által felvázolt új megoldás még csak nyomokban sem mutatkozik az illető horoszkópjában. Ilyenkor persze nem azt válaszolom, hogy "Á, ne!". Miért venném el a megoldás reményét, anélkül, hogy új megoldást találnánk?!

Így aztán visszakérdezek: miért, mi a baj azzal, ami most van? És a kérdező elkezdi mesélni, hogy már zajlik itt egy ideje a változás, olyan 2011-12 táján elkezdődött, és ő már fáradt, és feladná, és talán valami újba kezdene... Az asztrológus persze ezen a ponton kényelmesen hátradől, már nem is kell nézni a konkrét horoszkópot se. "Értem, szóval az élet úgy hozta, hogy 2-3 éve elindult egy komoly változás az életedben..." Mily meglepő. :) Ugye, itt a blog indulása óta erről a folyamatról beszélünk.

Elképzelem azt a Teremtőt, aki az ötödik nap éjszakáján megpihen, de fogalma sincs arról, meddig tart még ez az egész. Túl van 5 kemény napon, dolgozott rendesen. Ha nem tudja, hogy már csak még egy melós nap választja el attól, hogy befejezze az Új Világot, megpihenhessen, és megcsodálhassa a művet... Riasztó lehet.
Igen, dolgozunk keményen most már 5 kvadrát óta, nyakunkon a 6., de még mindig van 2015-ig időnk befejezni a Művet. Azt az új dolgot, amit a saját életünkben építgettünk ez idő alatt. Természetes, hogy elfáradtunk. Ne csüggedjünk, ez a történet most már hamarosan véget ér! (Hogy elindulhasson persze sok másik.)

Aztán az is eszembe jutott, hogy mi van, ha nem a vég nélküli nehézségektől félünk? Mi van, ha lelkünk mélyén akár asztrológus nélkül is pontosan érezzük, hogy hamarosan itt van a vége, és KÉSZen leszünk? Riasztó érzés lehet ez is. Hogy mindjárt itt egy Új Világ, hamarosan készen, többé már semmi se lesz olyan, mint rég, végleg elvesznek régi kis megszokott búvóhelyeink, megszokott játékaink-játszmáink. Még a végén az életnek egy tökéletesebb, új szintjére lépünk. Félünk talán saját teremtésünk nagyszerűségétől. Hogy meglátjuk új képességeinket, hogy milyen nagyra is nőhettünk itt a sok nehézség közben. A Sikertől éppen úgy megijedhetünk, mint a nehézségektől.

Pedig itt vagyunk, határozottan, a Teremtés 5. éjszakáján. A Mű mindjárt kész. Még az utolsó simításokat tesszük. Még van értelme dolgozni és koncentrálni. És közben készülni arra, hogy majd megpihenhetünk. És készülni arra, ami még sokkal nehezebb: hogy a Mű készen lesz annak minden örömével és bánatával együtt. Talán el kell siratnunk, ami volt, és fel kell készülnünk az ünneplésre. Fel kell majd készülnünk arra, hogy az utolsó napon majd felemeljük tekintetünket, és körbenézzünk, hogy megcsodáljuk az Új Világunkat, Teremtésünk eredményét.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr566895339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása