HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Kos Uránusz akcióban

2013.03.17. 20:52 Noé békája

Na most, ha arról kezdenék beszélni, hogy én megmondtam, akkor már én is unnám magam... Szóval akkor csak azt mondom, hogy másfél hónappal ezelőtt az újszerű, helyi, kisközösségi kezdeményezések időszerűségéről beszéltem. Ezeken keresztül lehet az elavult hatalmi struktúrákat lebontani, és újjáépíteni körülöttünk a világot.

Most az elmúlt napokban, amikor leültem a Facebook elé, azzal volt tele a falam, hogy mindenki arról értekezett, hivatásos újságírótól mezei ismerősig, hogy lám-lám, a március 15-i katasztrofális időjárás idején a hivatalos szervek  irányítói "nem nagyon" voltak a helyzet magaslatán (értsd: kb. a kommunikációs trükkökön kívül nagyon nem csináltak semmit), ellenben helyi szinten az emberek megértették, hogy embertársaik bajban vannak, segítségre van szükségük, és... összefogtak! Nem várták meg, amíg valaki felülről kitalálja a frankót, hanem összedobták, amijük volt ott helyben, és segítettek egymásnak. Ismeretlen családokat fogadtak be a házukba, enni és inni adtak a rászorulóknak, vagy csak éppen információt és meleg teát vittek nekik. Egy egyébként álláskereső közösségi oldal a Facebookon pl. átalakult a szükség idejére, és igyekezett segítésre készeket és segítségre várókat összeterelni, vagy éppen ellátni azt a tájékoztatási-információszolgáltatási feladatot, amit a hivatalos szerveknek kellett volna.

Na, hát Kos Uránusz. Segít neki még kedves Marsunk is, mióta márc. 12-én belépett a Kos jegyébe. Majd március 22-én este találkoznak is. Szóval Kos Uránusz aktív. Időszerű az összefogás, a testvériesség, a szolidaritás. Ez most az egyik pólus. Ahonnan nézve csúnyának látszik most a hatalom töketlensége tétlensége. De ez az összefogás megint csak a kibillentség egyik fele. Ez csak Kos Uránusz. Bak Plútónak is helyet kell adnunk mindenképp. A hatalom átalakulásának. Ha valaha lesz remény, hogy egy szerethető és élhető országot varázsoljunk magunknak, annak ez csak a kezdete. Az első gesztus, hogy az országban éled az összefogásra való készség, és a szolidaritás. Ez az, ami el tudja indítani az ország hatalmi rendszerének átalakulását, és végső soron az ország egészének sorsát új pályára tudhatja állítani. Szerintem hosszú út áll még előttünk... Csak remélni merem, hogy mondjuk az internet közösségi segítőakciókra való használatára használjuk ki továbbra is inkább ezt az időszakot, mint internetes háborúkra. Az internetnek, és Kos Uránusznak mindegy. Analógiásan nézve bármelyik megfelelő választás. Csak nem ugyanaz lesz az eredmény számunkra. Ha energiáinkat abba öljük, hogy mondjuk kormányzati portálokat zúzunk szét a neten, abból nem épül semmi, bár analógiásan megfelelő. Ha összefogásban segítjük egymást, akár a hatalom ellenében is - ez asztrológiailag nézve ugyanaz. Gyanítom, mégis ebből lesz inkább élhető világ...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr915140078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása