HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Boldog Új Kríziseket!

2012.12.31. 20:05 Noé békája

Az Uránusz direktbe fordulásával az Európai Unió szépen elindította a maga kis rendszerreformját felülről, kis hazánkban meg úgy tűnik indul némi reform alulról. Szuper! Mindenki hallja az idők szavát. Én már egy ideje kicsit nyugtalan voltam, hogy mikor kerül már reflektorfénybe földi kultúránk csúcsa, az Amerikai Egyesült Államok. Hiszen, mint áprilisi posztunkban kifejtettük, a Plútó-Uránusz kvadrát első közelítésénél igencsak érdekes helyzet mutatkozott az amerikai gazdaságban, és így mindannyian tudhattuk (na ugye?), hogy az amerikai gazdaság szép nagy átalakulásokon fog átmenni az elkövetkező években. Részemről még áprilisban őszinte reményemnek adtam hangot, hogy az USA vezetői ráérezve az idők szavára szépen, gördülékenyen gyökeresen új pályára állították az amerikai gazdaságot. Persze, azt egy kis béka is tudja, hogy ez nem megy ilyen könnyen...

Szóval, nincs abban semmi meglepő, hogy az USA-t irányító pártoknak és vezetőknek nem sikerült maguktól venni az akadályt, és egyezségük híján január elsejétől úgy tűnik, hogy jön az úgynevezett "fiscal cliff". Most komolyan: tegye fel a kezét, aki ekkora gyökeres változásokat, mint amiket a mostani idők vernek ki belőlünk magától szépen meglépett! Sürgősen írjon nekem, megyek hozzá tanulni!!! Az EU-nak is arra volt szüksége, hogy Görögország és még néhány EU tagállam olyan durván szélsőséges helyzetbe kerüljön, hogy kikényszerítse az EU-ból a változásokat. Jobb híján, mivel kénytelenek voltak belátni, hogy másképp a teljes összeomlás jön. Hát most az USA van soron. Ha fiscal cliff kell hozzá, hát az. Ha egy kis recesszió, hát az. Hogy emiatt a világ teljes gazdaságát fenyegeti újabb válsághullám, hát úgy. Rendben van ez így. Ahhoz, hogy magasra ugorjunk, nagy lendületet kell vennünk, Ahhoz, hogy nagyot váltsunk, többnyire már nagyon kell szenvednünk. (Oké, drága Vízöntő barátaim, igen, tudom, Ti néha csak úgy váratlanul, minden látható ok nélkül felrúgjátok az életeteket, és feje tetejéről a talpára állítotok mindent, de nekünk többieknek azért ez nem ilyen egyszerű...) ((Igen, az iménti mondatban véletlenül írtam fordítva, hogy nem talpáról a feje tetejére, hanem feje tetejéről a talpára. Ugye a véletlen-hívők nyilván nem olvasnak engem. Szóval ki tudja, hogy mi az, ami a talpán állt idáig, és mi az, ami már jó ideje a feje tetején? Mindenesetre több fejfájóst ismerek, mint talpfájóst... ;) ))

Ma mindenki boldog új évet kíván, meg hogy teljesüljön, amire vágyunk... Kívánhatok magunknak inkább boldog recessziót? Hogy miközben egy újabb esetleges gazdasági válsághullám jön, aközben meg tudjuk őrizni a tudatosságunkat, hogy mindez valójában értünk van?! És ahelyett, hogy azt kívánnám mondjuk a republikánusoknak és a demokratáknak is, hogy teljesüljön, amire vágynak (nem fog, hiszen a kettő egyszerre nem lehet), helyette kívánhatom azt, hogy teljesüljön az, ami valójában az érdekünket szolgálja, még ha ezt néha olyan nehéz is tisztán látnunk? Kívánhatom inkább azt, hogy sikerüljön harmóniába kerülnünk mindazzal, ami jön, legyen az recesszió vagy gazdasági fellendülés? Kívánhatok mindannyiunknak kellő rugalmasságot a változások idején, hogy ki-ki kellően könnyedén tudjon alakulni a saját szükséges változásaihoz?

Igen, így.

Boldog kríziseket, harmóniában és rugalmasságban gazdag új évet kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr574989696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása