HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

A nyugati asztrológia

2012.03.26. 09:39 Noé békája

A nyugati asztrológia az általános közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem állítja, hogy a bolygók "sugároznak", és ezen sugárzások határozzák meg életünket. A nyugati asztrológia által figyelembe vett égitestek csupán szimbolizálják, megjelenítik azokat az ősprincípiumokat, melyek egyfajta őselvként felépítik nem csak az egyes ember életét, de az egész általunk ismert valóságot. Az asztrológia csak egyfajta mérőeszköz, amin keresztül ezek az őselvek megfigyelhetők. Ha mondjuk ugyanilyen jól le tudnánk írni a Földön a homokszemek viselkedését, vagy a hangyák mozgását, azok is ugyanezen őselveknek engedelmeskednek, tehát azok is éppen ilyen jó mérőeszközök volnának.

Az asztrológia gondolkodásmódja az analógiás gondolkodásra épül. Egy-egy ilyen őselv a valóság összes dimenziójában megjelenik, ezek a megszokott gondolkodásunk számára annyira különböző dolgok egy-egy analógialáncot alkotnak. Az analógiásan egy őselv alá tartozó jelenségek megfelelnek ugyanannak az ősprincípiumnak, azonos módon viselkednek, ugyanazon őselv törvényeit jelenítik meg a világban. Az asztrológia segítségével könnyebben tudunk olvasni ezen őselvek összefüggéseiben, így könnyebben érthetjük meg az aktuálisan folyó időminőség összefüggéseit is. Tehát az asztrológia az analógiás gondolkodás segítségével képes számunkra olyan összefüggéseket megmutatni, melyekre hétköznapi gondolkodásunk nem képes.

A téma mélyebb ismeretéhez Thorwald Dethlefsen: A sors, mint esély c. könyvét ajánlom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr464339811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása