HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

A Hetedik!

2015.03.15. 21:09 Noé békája

Már csak alig másfél nap, és itt a Hetedik!

Mármint a hetedik Plútó-Uránusz kvadrát. Aztán pár évtizedig nem lesz, még csak hasonló se. Az a válság, az az átalakulás, amit 2011-12-ben elkezdtünk, az most az utolsó csattanójához ér. Még lecseng szépen 2015-16-ban (ekkor még a két bolygó egymás hatókörében marad), de az utolsó nagy csattanóhoz most érünk el.

Plútó továbbra is marad a Bak jegyében még 2024-ig. Mindazok, amikről a Bak Plútó kapcsán beszéltünk, azok továbbra is érvényben maradnak. A rend, a rendszer átalakulása. Uránusz még 2019-ig marad a Kos jegyében - addig még érvényben mindaz, amiről a Kos Uránusz kapcsán beszéltünk: a hirtelen, váratlan változások, megújulások, a szellemi áttörések lehetőségei stb. Azonban az a nagy feszültség, ami a két energia között feszül, az le fog szépen csengeni. 

Tehát: most lépj! Az a több éves folyamat, amit hordoz ki-ki a maga életében, az a több éves folyamat most célegyenesben van. Most lépd meg, tedd ki, fogj össze, vállald fel, mondd ki! Most van itt az utolsó nagy lehetőség, hogy egyenesbe tedd a dolgaid! (Megjegyzem, most valóban mindkét bolygó direkt irányban mozog, azaz egyenesben van.)

Szólj hozzá!

Én szóltam...

2015.01.12. 21:37 Noé békája

Huh, elnézést kedves olvasók, kissé elmaradtam... Itt a bárkán elképesztő mennyiségű dolog van, ahogy közeledünk a vége felé, egyre több az elfoglaltságom. Ugyanis túl vagyunk a 6. kvadráton is, már csak az utolsóra várunk. És én adós maradtam a 6. a december 15.-ére eső kvadrát kommentárjával, az események összegyűjtésével.

De mondhatnám azt is, hogy tulajdonképpen én már ezt előre megírtam. Fenn az égen ugyanis az van, hogy Plútó-Uránusz kettősébe egy kissé belesétált Mars is, pont beállt kettőjük közé. Marshoz tartozik a nyers erő, agresszió, a fegyverek, a szemtől-szembe ölés. Na most ugye az égen itt évek óta feszültség van, erre az egyik legnagyobb feszültség közepébe odaáll Mars "oldani" a helyzetet. Ja, hát Párizsban le is lőttek ez idő tájt pár embert. A kérdés ugye, hogy miért, és hogy hogy jön ez ide. Hát úgy, ahogy én ezt már 2012 őszén is megírtam. Emlékeztek, kedves olvasók az akkori történésekre? És hogy én már akkor szóltam, hogy ideje lenne megpróbálni kitalálni valamit, különben fognak itt még emberek meghalni emiatt? Nem mintha boldog lennék attól, hogy igazam lett. De az időpontok mindenesetre elgondolkodtatóak. Van még egy kvadrátunk, még most se késő elkezdeni tudatosan foglalkozni a problémával..
Lehetett tudni, hogy a szólásszabadság és vallási fanatizmus összecsapásával érdemes lenne foglalkozni intenzívebben, és komolyan kéne venni. Hát most az élet kikényszeríti, hogy beszéljünk ezekről a kérdésekről. De kvadrátos a helyzet: mindenki hajtogatja a magáét, támadja a másikat. A vallási fanatikusok nem fognak eltűnni attól, hogy mi kinyilvánítjuk, hogy megengedhetetlen, amit csinálnak. A helyzet mindenképpen nézőpontváltást és új megoldásokat igényelne...Mondjuk Uránusznak még mindig analógiája az együttérzés és szolidaritás, nem csak a sajtószabadság és a függetlenség. Mondjuk megpróbálhatnánk együttérző minőségünkben ráérezni, hogy mi is az a valódi belső ok, ami a terroristából terroristát csinált, a vallási fanatikusból vallási fanatikust. Hogy megértsük, valójában mivel is állunk szembe. Másfelől meg Plútóként el lehetne gondolkodni, hogy a hatalomgyakorlás az elsősorban a saját magunkon meglévő hatalmunk gyakorlása, nem a másikon. Plútó negatív analógiája a terrorizmus, és a másokon való hatalomgyakorlás, a pozitív analógiája a befelé figyelő elmélyülés például...

Szólj hozzá!

Találd ki a poszt címét is!

2014.11.20. 13:17 Noé békája

Kedves Olvasóim, akkor most új fordulatot veszünk a blogban. Most Ti fogjátok végigelemezni magatoknak a híreket, mert én már úgy érzem, csak ismétlem magam. Én csupán néhány aktuális hírt fogok itt kiemelni Nektek. Meg idézzük vissza a kulcsszavakat:
Kos Uránusz: internet, internetes harc, internetes mozgalom, hálózat, szolidaritás, közösség, helyi kisközösségek, újdonság-újítás, forradalom, alapítványok, "a tavasz első áttörése", űrkutatás
Bak Plútó: hatalmi rendszer átalakítása, az irányító rendszer átalakítása, hatalom, rendszer, vezetés, átalakulás, kontroll, a hatalom túlburjánzása, a föld ásványkincsei
És ugye a kettő közötti feszültség, mely új megoldásokat termel.

Szólj hozzá!

A Teremtés 5. éjszakája

2014.11.14. 14:39 Noé békája

Mostanában többen kerestek fel azzal a kérdéssel, hogy váltsanak-e szakmát, vagy munkahelyet. És többször adódott úgy, hogy már első ránézésre látszott, hogy a kérdező által felvázolt új megoldás még csak nyomokban sem mutatkozik az illető horoszkópjában. Ilyenkor persze nem azt válaszolom, hogy "Á, ne!". Miért venném el a megoldás reményét, anélkül, hogy új megoldást találnánk?!

1 komment

Kishantos

2014.07.06. 17:47 Noé békája

Péternek szeretettel…

Egy ideje elhallgattam valójában itt a blogon.
Vannak helyzetek, amikor egy békában is bennakad a kuruttyolás. Talán akadt egy-két olvasó, akinek feltűnt, hogy a legutóbbi, az ötödik Plútó-Uránusz kvadrátról hallgattam. Mert történt, és látható volt. És személyesen is mélyen megérintett. És elvesztettem az objektív állásfoglalás lehetőségét. Jobb híján hallgattam. Amikor ezt írom, éppen Nap-Plútó oppozíció van. A fény rávilágított, hogy kötelességem van szólni, az lenni, aki vagyok. Még ha ebben a blogbejegyzésben most képtelen is leszek a szokásos könnyed kuruttyolásra.

2 komment

Láss, ne csak nézz!

2014.06.21. 10:59 Noé békája

Most, hogy a keresztkvadrát végére érünk, ma reggel lógáztam épp itt a lábam a vízbe a bárkáról, és a víz tükrében néztem a kirajzolódó tanulságokat.

Tanultunk látni. Meglátni a dolgokat. Na nem a valódi szemünkkel, mert az Nap, meg Hold lenne. Az értelmünkkel, a hétköznapon túli elménkkel, a valódi látásunkkal. Uránusz. Most úgyis már jó ideje a nézőpontjaink állandó megújítására vagyunk kényszerítve, és akkor most még tekertek egyet az égiek a kakaón. Aki továbbra is benne ragad a látszatban, az harcolt piszkosul, de sehogy se jött össze neki a béke.
Látni kell. (Uránusz) Valójában. Hogy mi az Igazság. (Jupiter) Mert csak akkor tudod megfelelőképpen vívni a csatádat kinn (Mars) és benn (Plútó). Ez volt most az égen az elmúlt fél évben. Akkor tudsz a helyzethez alakulni, és eredményes lépéseket tenni a külvilágban, ha jól látod a helyzeted. Ahhoz viszont hátrább kell lépned. A helyes kérdés a helyzetek kapcsán sosem az, hogy hogyan győzhetek, hogyan nyerhetem meg azt, amit szeretnék. Mondtam, a harcos két fő ellensége a győzelemhez való ragaszkodás, és a vereségtől való félelem. Még Nagy és Szent és Fontos ügyeknek is bukniuk kell időnként. Az élet ilyen.
A kérdés az: mi a feladatom ezzel a helyzettel? Hogyan tanulhatok belőle? Mi a valódi dolgom vele? Valójában mit kell megtanulnom belőle, mire tanít általa az élet?

Ha benne ragadsz a szokásos értelmezési kereteidben, nem fogod látni és érteni a helyzetet, frusztráció, zavarodottság, sértettség marad csak benned. Muszáj most a dolgok gyökeréig leásni, megtalálni a valódi értelmet, hogy örülhess az akár látszólagos vereségnek is. Csak ha valóban megértetted, hogy mi az igazi helyzet, és mi a dolgod Neked vele, csak onnan fogod tudni megtalálni a megfelelő lépést, és vele a belső nyugalmat és biztonságot. A valódi tanulság lehet akár az is, hogy a látszólagos vereség hogyan vezetett el Téged egy újabb felismeréshez, mely már éppen időszerű volt.

Egy magasabb szellemi nézőpontból belátni, intuitíve megérezni, vagy feltárni az asztrológia segítségével. Ez mind lehet Uránusz.

Szólj hozzá!

Solar Roadways - 3 in 1

2014.05.26. 22:42 Noé békája

Hát, ha már az ötödik kvadrát módszeres nézegetésével adós is maradok, íme egy pontosan aznap indult akció és az ő eredménye: Solar Roadways project az Indiegogon.

Miről beszéltünk eddig is?
1. Az energiahordozókhoz való hozzáállás megújításáról. Na, hát ez egy környezetbarát energiatermelési forma, ami ráadásul újrahasznosított anyagból készül, továbbá az alapkoncepciója is valóban igazán új, az eddigiektől eltérő gondolat.
2. A közösségi kezdeményezések időszerűségéről. És íme, a megvalósításához szükséges pénz közösségi adományozás útján lesz meg rá.
3. A 7 darab kvadrátról, amikor a legélesebben kelnek életre ezek az energiák. Az 5. kvadrát pont április 21.-én volt, amikor elindították a közösségi adománygyűjtést.

Részünkről semmi akadályát nem látjuk, hogy egy ennyire minden szempontból időszerű projekt ne változtasson tényleg nagyot a világunkon. :)

Szólj hozzá!

Földgáz, kőolaj, és a többiek - Bak Plútó jegyében

2014.05.06. 09:26 Noé békája

Tudom, elmaradtam az események kommentálásával, pedig jól belehúztak az égiek, és ez mindannyiunkon ilyen-olyan formában meglátszik, hát még a politikán! Most mégis a helyzet energetikai oldalával foglalkoznék kicsit. Már egyik legelső posztunkban is foglalkoztunk ezzel. Hogy ez az egyik időszerű analógia, hogy az energiahordozók terén kell lépnünk valami újat. (Emlékszünk, ugye, Bak Plútó, mint a föld mélyén rejlő ásványkincsek.) Most, hogy Oroszország elzárta az egyik kőolajszármazékokat szállító vezetékét Ukrajnában (természetesen az ukrajnai válságtól függetlenül :D ), ideje megint napirendre tűznünk a kérdést. Akkor most íme egy, még az első kvadrát idején készült video az energiáról: 

Az megvan, hogy ha csupa szalmaházakban laknánk (aminek az előállításához sem szorulunk más országra), akkor nem szorulnánk fűtőanyag behozatalra, és így nem függnénk ebből a szempontból egyetlen más országtól sem? Addig meg marad az, hogy szurkolunk, hogy megússzuk minél kisebb fájdalommal az ukrán válság ránk gyakorolt hatását. Én szóltam, hogy ideje ezt újragondolnunk! Most itt van. Tök jó, hogy működik az asztrológia! :) Mindenkinek jó filmnézést és jó gondolkodást! :)

3 komment

A béka nagyot lép

2014.04.03. 09:19 Noé békája

Mondom, ekkorát:

bekanagyotlep.jpg

Mostantól időnként aktív kuruttyolást hallhattok itt is:
Bijóenergia Öngyógyító Központ (Bp. XIII. ker.,  Róbert Károly Körút 96-98.)

Próbálkozunk-próbálkozunk életre kelteni az időszerű analógiákat konstruktív módon: gyógyítók összefogásban. (Meguntam a magányos láblógázást a bárkán. Próbálok úrrá lenni a tömegiszonyomon. Na, megvesztegettek egy-két zsák léggyel, de pssszt...) Amit el tudsz képzelni, minden van itt: jógaterem (benne jóga, chi-kung, meditáció, egyebek), a kezelőkben 80 féle szakember (masszázs, energiagyógyászat, akupunktúra stb.), biobolt, teázó.
Részletekért katt ide: http://www.bijoenergia.hu/

Április 12-én, szombaton meg Nyílt nap, neves előadókkal (Lénárt Gitta, Gánti Bence, Kereszty András).
Részletek itt: https://www.facebook.com/events/282742728557284/

Hogy a lépés melyik irányba történik, előre, vagy hátra, esetleg csupán oldalra, azt majd az idő eldönti. De most nagyot lépünk ezzel a hellyel. :)

Szólj hozzá!

Ha már harc, menjünk bele! :)

2014.03.30. 17:58 Noé békája

Na most azt már tudjuk, hogy nem lesz egyszerű a következő időszak. De mit is lehet tenni?

Egyrészt figyelni. Amikor feltűnik valami hasonló ügy, mint amiről az előző posztban szó volt, akkor simán résen lehetünk: aha, itt egy újabb felvonás. Mily szerencse, hogy asztrológiai tudásunkkal felvértezve most tudhatjuk: ezek csak újabb epizódok, a csattanóra még várni kell. De ez azt is jelenti, hogy lehetőségünk van tanulni az ügyben, mert most az élet újabb és újabb arcát mutatja meg ugyanazoknak a problémáknak. Hogyan harcoljak például jól és eredményesen?

Szólj hozzá!

Benne vagyunk rendesen...

2014.03.26. 10:52 Noé békája

Mármint a keresztkvadrátban, ami most nyár elejéig hat erősen. Plútó és Uránusz kvadrátja mellett most Mars és Jupiter is beszállt a konfliktusba.

Figyelem az eseményeket bennem, és körülöttem.

Egyre többen panaszkodnak munkahelyi konfliktusokra. Amit a gazdasági válság  (Szaturnusz és Uránusz, majd Uránusz és Plútó csatája) hozott feszültség, az most egyre több helyen megy át személyes konfliktusokba. Van ugye társadalmi feszültség, már jó ideje. Most beszállt Mars a képbe. Hogyan tudom érvényesíteni az akaratomat? Hogyan tudom akkor is érvényesíteni az akaratomat, ha összeütközésbe kerülök a többiekkel (másik 3 bolygóval van kvadrátban...) Hogyan tudom úgy érvényesíteni, hogy közben ne bántsam meg a többieket? Mert Mérleg Marsként szeretném diplomatikusan intézni a dolgot. Hogy azért meglegyen, amit szeretnék, de mégiscsak szép csendben, udvariasan intéződjön. Pláne, hogy most bármit teszek, az összefüggésben lesz a család anyagi helyzetével. Mert az meg ugye Rák Jupiter. Vagy legalábbis a család jóllétével. Vagy azzal, hogy érik-e igazságtalanságok (Jupiter) a családomat, a hazámat. Esetleg „csak” az lelkivilágomat, az érzékenységemet (Rák).

3 komment

Jupiter is benne van a buliban

2014.03.05. 09:41 Noé békája

Na ugye mondtam én tegnap is? Hogy Jupiter nem csak a jog, de a vagyon is? És az égi feszültségnek most ő is részese. Vagyis a világban jelentkező feszültségnek, játszmának az anyagiak most az egyik jelentős meghatározói. Ahogyan ez a cikk is mutatja, a háttérben jelentős anyagi érdekek mozognak... Jupiter holnap direktbe indul. Irányt változtat. Hátrálásból előre tör. Az anyagiak direktben határozzák meg a játszmát. És érdekeik semmiképpen sem összeegyeztethetőek a forradalmi néppel (kvadrát Uránusz). Jupiter kozmikusan jobb helyzetben van, mint Uránusz, tehát több esélye van meghatározni a játszmát. Csak remélhetjük, hogy Jupiter igazságosság és bölcsesség arca fog érvényesülni, nem a gazdagok manipulációi. A választás továbbra is szabad...

Szólj hozzá!

Ukrajna

2014.03.03. 15:15 Noé békája

Már egy ideje adós vagyok azzal, hogy Ukrajnáról beszéljünk. Sajnos, ahogy a dolgok állnak, egy ideig még aktuális is lesz beszélni róla.

Ukrajna a Majdanon gyönyörűen hozta azt, ami a Plútó-Uránusz kvadrát időszerű konstruktív megvalósulása lehet. Itt persze nem a lövöldözésről beszélek, hanem arról, ahogyan és amiért az emberek összefogtak ott. Az ukrajnai hatalom nagyon szépen hozta a politikai agydaganat képét, nagyon eltúlzottan jelentkezett ott is a hatalom önmagáért élése (Bak Plútó). Akinek kétségei akadnának, tekintse meg Janukovics elnök rezidenciájának képeit. Az ukrán népnek pedig páratlanul szépen sikerült hoznia a társadalmi összefogást, a felkelést (Kos Uránusz) a hatalom ellen (kvadrát). Megszervezték alulról önmagukat: volt egészségügyi ellátás, média, barikádépítés, élelmezés, szemétszedés, toi-toi WC-k, autós blokád (automaidan). Mindez központi irányítás nélkül. És mégis működően.

2 komment

Neptun interjút ad...

2014.02.07. 11:27 Noé békája

Nem szeretek konkrét kis tranzitokról írni, mert ugyan a lassabb bolygók mozgása mutat generációs, össztársadalmi problémákat, de a jelentéktelenebb tranzitokat - úgy vélem - végképp csak az egyéni horoszkóp függvényében érdemes értelmezni.

Merkúrunk egy nagyon gyors bolygó, évente körbeszalad az égen. Nem is csak körbeszalad, fel-alá futkos, így igazán találkozik minden égi szereplővel legalább egyszer az évben, sőt, van akivel többször is. Ő az égi hírvivő, mint egy igazi riporter jön-megy, szállítja a híreket ide-oda, kíváncsiskodik, érdeklődik, beleszól, véleményt mond. Így aztán nincs igazán súlya annak, ha találkozik valakivel, vagy ő mond valamit.

Neptun más. Ő aztán egyike a leglassabbaknak, szép lassan cammog, 165 évig is eltart, míg körbejár. Ő aztán jobban tud generációs hatásokat mutatni. Erről már beszéltünk, hogy miféléket. Meg arról is, hogy most 2025-ig nagyon jól érzi magát, a legjobb helyén van, ahol csak lehet - a Halak jegyében. Szóval Neptununk most szép lassan segít, hogy ismét kibontakoztassuk együttérzésünket, hogy megint közelebb kerüljünk valóban a transzcendenciához, megérezhessük mindazt, ami saját határainkon túl van, legyen az egy másik ember, vagy az égiek. Teszi ezt persze minden egyénnél máshogy az egyéni horoszkóp függvényében.

Merkúr és Neptun tegnap esti égi randija egyfelől nem ritka esemény, évente legalább egyszer összejönnek egy kis csevejre. Másfelől mégis ritka pillanat volt.

Szólj hozzá!

De, a fű is elbutít... (És akkor a meditációról még nem is beszéltünk.)

2014.02.06. 11:00 Noé békája

Egyszer csak elém került ez a videó. Tiszteletem Laár Andrásé. Azért egy-két dologban vitatkoznék vele.

1 komment

Fehér Karácsony

2013.12.21. 14:13 Noé békája

A gyerek nagyon szeretné. Annyira várja a havat. Hogy lehessen szánkózni, bobozni, hóembert építeni, hógolyózni... 

Én meg itten a téli fáradtságban-bágyadtságban furcsa képeket látok. Magyar embereket, akik önvizsgálatot tartottak, és azt mondják: igen, ezt elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Kockáztattunk, rizikóztunk, és bebuktuk. Mármint a devizahitelünket. És az elképesztő szembesülés feszültségét levezetendő, netes blogbejegyzések tömegében, meg óriási tüntetéshullámokban követelik, hogy a kormány felesleges tesiórák és hittanoktatás helyett vezesse be kötelezően a pénzügyi kultúra oktatását már első osztálytól az iskolákban. Meg tanítsanak a gyerekeinknek tisztességesebben történelmet, hogy ne csak a dolgozatírásig maradjon a fejükben, hogy igen, szoktak olyanok lenni időről-időre, hogy gazdasági válságok, ahol a Jóisten se garantál semmiféle árfolyamot.

Szólj hozzá!

Valóban van döntési szabadságunk...

2013.12.21. 09:35 Noé békája

Az idő halad tovább. Luca napján, péntek 13-án egy szép Szaturnusz-Jupiter trigon volt látható az égen, 17-én este meg Uránuszunk indult el végre direktbe.

Túl vagyunk a negyedik kvadráton, túl vagyunk a nehezén. Indulunk a megoldások felé. Az EU a bankunió felé. Közösségi szabályozás. Szép. Közösségi, mint Uránusz. És szabályozás, mint Bak. Új kezdet, mint Kos. Átalakulás, mint Plútó. Rendben vagyunk. :) Azt mondják, az új rendszer 2016-tól lesz érvényben. Mi is ezt mondtuk, már 2012 elején, blogunk indulásakor. :)
Aztán meg az USA is szépen halad tovább. Az októberi nagy krízis után sikerült elfogadni a költségvetési alkut. Azt írja a cikk, hogy 2 évre most megoldódtak az ügyek, az ugye 2015 vége... És hogy itt is további tárgyalások és lépések szükségesek.

Szólj hozzá!

No komment

2013.12.05. 19:36 Noé békája

Aki eddig olvasta a blogot, annak ez nem jelent újdonságot. Szóval nincs mit magyaráznom: a polgári engedelmesség a probléma...

Szólj hozzá!

Belső törvények útján...

2013.11.30. 23:32 Noé békája

Olvasom a NAV-ügyben ismertté vált Horváth Andrással készült interjút. Aztán némi meditatív légyrágcsálás közben megint az jut az eszembe, hogy ez a  fickó is, meg az ő története mennyire hasonlít belső logikájában, lényegében Snowdenére. Mindketten a társadalom megbecsült tagjai voltak, ha nem is vezetők, vagy ismert személyek, de egy átlagosan elég jó egzisztenciával - mindketten az állam szolgálatában. Államszervezet. Az a Bak jeléhez tartozik bizony. Szóval átlagos szemmel nézve semmi nem kényszerítette őket arra, hogy valami különöset tegyenek. Meg volt mindenük, amit a norma előír: stabil állás, jó fizetés, társadalmi elismertség. Rengeteg ilyen ember él az amerikai és a magyar társadalomban is, őket szoktuk a társadalom sikeres, normális tagjainak tartani, akik jól csinálják, akik sikeresen beilleszkedtek, akik elértek "valamit".

5 komment

Negyedik kvadrát

2013.11.26. 11:46 Noé békája

Még itt csapdosnak körülöttünk a negyedik Plútó-Uránusz kvadrát keltette hullámok, de most mégis egy kis távlatok nélküli összefoglaló az eseményekről:

- Amerikának időlegesen sikerült rendezni az adósságplafon problémáját, hurrá, most nem omlik össze az USA gazdasága. De csak elódázták megint. A rendszerreform szükségessége érik tovább... Edward Snowden viszont, aki az előző kvadrátnál lépett színre, most újra aktiválta magát. Hogy állást vállalt Oroszországban, az a kisebbik hír, de közben újabb dokumentumok láttak a jóvoltából napvilágot, miszerint az USA nem csak saját polgárai után kémkedik az illendőnél erősen megkérdőjelezhetően jobban, de az egész világon is kiterjedt lehallgatóközpont-hálózata van. A hatalmi rendszer túlterjeszkedése (Bak Plútó) megint léket kapott az internetes nyilvánosságtól (Kos Uránusz). Ez van.

1 komment

A Béka is a közösségi kezdeményezések útjára lép...

2013.11.05. 12:28 Noé békája

Ezt a levelet kaptam a napokban egy kedves olvasótól, akinek úgy tűnik, a házassága az egyik terület, amit fejlődésre érdemesnek tart az idő:

"No talán az első olyan igazi történés amiben segített az asztro. Írtad, hogy nov. 1. következő kvadrát. Már lestem, hogy már megint mi a franc lesz. Elseje viszonylagos nyugi. Még másodika is, aztán este, valami kis piszlicsáré dolgon besértődés, mondom állj csak, így nem megyünk aludni, úgyhogy kb. 3-ig ment a dumálás, meg okfejtés és boncolgatás. És mindez azért mert írtad, hogy rázós idő lesz és nem hagytam a szőnyeg alá söpörni.
Aztán hogy valami haszna lesz-e? És képesek vagyunk tovább lépni? Kicsinek látom az esélyt, hogy bármit is előre mozdított volna, de legalább kibeszéltük magunkat és nyugodtan aludtunk."

Gondoltam, ha már arról kuruttyolok egy ideje, hogy közösségben, meg összefogásban, akkor a kedves olvasóközösséggel is megosztom ezt az élményt. (Természetesen a levél írójának beleegyezésével. Nyugodtan írjatok privátban, nem kerülnek csak úgy közkézre a leveleitek.) Sőt, továbbmegyek. Várom kommentben a további élményeket. Kinek mit hozott az idő? Esetleg segített-e hasonló módon a tudatosság, hogy itt most valami kitüntetett dolog történik-történhet, hogy meglépjetek, megoldjatok valamit. Ki hogy áll az egyéni kis feladatával?

Itt ugye a béka éppen felugrott a negyedik kvadrát alkalmával a legnépszerűbb közösségi oldalra. Azonban mégis itt a blogon (is) várom a kommenteket, hiszen itt nyugodtan lehet név nélkül/álnéven élni a lehetőséggel. Csak hogy reményt tudjunk nyújtani egymásnak, bátorítást, tapasztalatokat, hogy kinek-kinek hogyan segít az idő minőségének figyelembe vétele egy-egy helyzet kezelésében. Már ha... :) A negatív tapasztalat is tapasztalat, jöhet az is.

Szóval Nálatok a labda! Írjatok most Ti!

2 komment

November elseje

2013.10.29. 10:15 Noé békája

Készülünk a következő kvadrátra. A negyedikre.
Félidő. Mondjuk, hogy megérkeztünk a mi több éves folyamatunk közepére. Persze-persze, az egyéni sorsok függvényében ki-ki már túl van a nehezén, vagy csak éppen most jön még. De akkor is újabb lépcsőfok, fordulópont. November elseje.

Szólj hozzá!

Egy kritikus ember kérdései a "kritikus tömeg"-ben

2013.10.20. 11:07 Noé békája

"Hátha te értelmes választ tudsz adni nekem (ha indulatos volnék, bocsi)! Még most is olvasok változásokról, spirituális felemelkedésről, fejlődésről, nagy változásról, meg dimenzióváltásról, mert hogy a kritikus tömeg elvén ennek a folyamatnak gyorsulni kéne. Hol a faszomban van a változás?! Kritikus tömeg: a piacon magyarázkodnom kell hogy ne adjon nejlon zacskót. Egy ökofalvas konferencián maroknyi ember érdeklődik. A szomszéd kocsmában fegyveres-harcikutyás emberek duhajkodnak kontroll nélkül. Egy ötödikes gyerek arról tanul erkölcs órán hogy miként osztályozza a gyilkosságok brutalitását?! A tanítóink totál aberráltak, közösségben még veszélyesebb mint magányosan. Hol a faszba marad a felemelkedés??????? Meg a kritikus tömeg???????"

A kérdés éppen egy konkrét embertől érkezett, de kérdezhetnénk ezt oly' sokan. Azt nem tudom, hogy meg tudom-e válaszolni a kérdést - mindenesetre elmondom, mit gondolok róla.

4 komment

A rossz, a fájó - és a választás

2013.10.16. 09:09 Noé békája

Azt kérdi ma valaki Tőlem, hogy meddig lesz rossz. Hát mit tudom én. Tőlem függ?
Oké-oké, ez nem válasz egy asztrológustól, belátom. De most komolyan: tőlem függ?!
Én mondjuk meg tudom mondani, hogy meddig lesz feszült időszak, vagy mikor mi okozhat feszültséget. De hogy ezt rossznak kell-e megélni, annak a kulcsa nem nálam van, az tuti.

Szólj hozzá!

A hatalom és a határok

2013.10.02. 09:49 Noé békája

Reklamáltatok, hogy miért nem írok... Emésztgetem a dolgokat. Hogy vajon mennyire átláthatóak ezek a nagy folyamatok innen békaperspektívából. És a bizonytalanság van, hogy mennyire is... 
Aztán meg szembejön megint egy hír. Hogy az USA már megint szépen reagál az időpontokra. Most éppen ugye a Mérleg Napocska feszíti be a Plútó-Uránusz kvadrátot. Tegnap, ma, holnap. A Nap, a Király, a Vezető nem jól van. Döntésképtelen, mérlegel, vizsgálja a dolgokat jobbról-balról. De a harmonikus megoldáshoz, a szép kompromisszumhoz, most nem jó az idő.

3 komment