HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Jupiter direktbe fordul...

2013.01.27. 14:37 Noé békája

Van itt egy bolygó, amiről nem beszéltünk eddig. Nem olyan lassú járású, mint két kedvencünk. A Jupiter 12 évente megy egy kört az égen. Szóval mostani helyén is nagyjából 12 évente tűnik fel. Most az Ikrek jegyében jár. Itt meglehetősen rosszul érzi magát. Jupiter az értékek, a vagyon, a pénz, de a szellemi kincsek is, a törvények, a vallások, világnézetek... Most az Ikrek jegyében ezek a magasabb tudások egyszerű, kézzelfogható dimenziókba kerülnek, és itt kérdőjeleződnek meg. Mondjuk úgy: napi szinten szembesülsz azzal: mi is az, ami érték az életemben? A pénz? Vagy a vallás? A hit? A törvények tisztelete? Mondom napi szinten. Kézzelfoghatóan. Mondjuk amikor nem telik sok mindenre, amihez eddig hozzászoktál, akkor még mindig körülnézhetsz az életedben: milyen gazdagságokban van részed? Szerető család, jóságos vallási közösség, egy eszme, amire a nehéz időkben is támaszkodhatsz? Igazságos-e, ami veled történik? És ami körülötted történik?

Jupiterünk június óta tartózkodik ebben a jegyben. December 21-e környékén hátrált be abba a pozíciójába, ahová majd március elején fog visszatérni. Világvégét ugyan nem hozott nekünk ez a nap, de azért talán emlékszünk rá, hogy az USA-ban dec. 20-án született meg az a döntés, mely újra felszínre hozta az USA jelenkori gazdasági rendszerének komoly problémáit. Mondom, Jupiter március elején visszatér ide. Március elején az USA törvényhozásának újra lépnie kell. Most szerdán, január 30-án Jupiterünk hátráló mozgásából elindul újra direktbe. El kell kezdjünk újra foglalkozni a problémával, nem lehet tovább hátrálni, szorít az idő. A január elején meghozott döntések az USA-ban csak tűzoltásra voltak elegendőek. Már akkor is tudta mindenki, hogy 2 hónap múlva újra dönteni kell. Mondom, Jupiter március elején visszatér ugyanoda, és most már végleg továbblép. Dönteni kell, rendezni a kérdést így vagy úgy.

Szóval újraértékeltünk. És még fogunk is júniusig, mikor a Jupiter továbblép a Rák jegyébe. Most még szerdáig az alapjáig újragondolhatjuk: mi az érték, mi a törvény az életemben, mi a vallásom, mi is a világnézetem? És lassan, a kérdések és a kétkedés időszaka után el kell kezdenünk választ is adni a kérdéseinkre. Az Ikrekben rengeteg kérdésfeltevésében minden megkérdőjeleződött. Csak az maradhatott, ami kiállta az idő és a valódi értékek próbáját. Most tehát lassan kilábalhatunk a kétségbeesésből és cinizmusból. Figyeljünk, mit is építünk a helyére... Próbáljuk megtalálni a helyes válaszainkat. A következő 12 évre a most megszerzett válaszokkal kell majd beérjük. Amíg újra, egy új szinten felvetődnek majd ugyanezek a kérdések...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr955046459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2013.01.31. 10:16:04

Némelyik mondatot újra és újra elkuruttyolva a béka igencsak igyekszik nyomatékosítani, mi a lényeg. :) Vagy most épp erre van szükség, hogy ne legyen felesleges kérdés?

Noé békája 2013.01.31. 13:49:49

Ikrek, mondom. Páros jegy. Mindent kétszer mond, kétszer mond... Szeret fecserészni, most éppen jupiteri bőséggel. Hát a mélység az lehet, hogy kimarad... :)