HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Bak Plútó

2012.08.16. 11:44 Noé békája

Lássuk, mit sorol még az asztrológiai hagyomány a Bak jegyéhez: föld, struktúra, akarat, rend, rendszer, cél, hierarchia... SORS.

Plútó a hatalom, az evilágin is túlmutató akarat, a mindent, akár saját magát is elpusztító akarat, az átalakulás,  az átváltozás, a MÁGIA.

Bak Plútó uralja most az életünk - pusztítja vagy változtatja át egy mágikus mozdulattal.

Igen, tessék, tűzz ki egy célt! Itt az ideje! Ne csak ábrándozz róla. Akard! Mindennél jobban! Mélyen. Nagyon. Az életed árán is. Legyen a célod kemény és nagyra törő, vágyj egy új rendet, egy új struktúrát, újféle pozíciót. Egy új sorsot! Hódíts meg új földeket! Tegyél meg mindent érte! Hívd az akaratodat, a kitartásodat! A küzdeni tudásodat. Az összes ismeretedet a rendről, a rendszerről! A túlvilág erőit. A saját evilágin túli erőidet! Itt van. Időszerű. Csak rajta!

HOPPÁ! Földhöz vágott?! Végül is az is időszerű. Bak-földhöz vág a plutonikus harc. Amíg csapódtál a föld felé, elvesztetted a hatalmat a tested fölött. Ijesztő volt? Hát persze. Plútó, a megszelídíthetetlen, félelmetes erő. És a Bak-föld sem puha megérkezés.

Oké, most maradj csak ott halottként a földön! Hiszen Plútó a halál Ura is. Válj eggyé Bak-Plútó földönfekvő halott önmagaddal.

És most! Most megsúgom Neked: itt a MÁGIA ideje. A döntésé. Az a rejtett pici mozdulat ott belül. Az a halvány, titkos mozdulat a mozdulatlan középpont felé. Most a világegyetem elhalkult és Rád figyel. Hogy meg tudod-e tenni.

Ottmaradhatsz halottan a földön. Bak Plútónak mindegy. Ő bevégeztetett.

Akinek nem mindegy, az Te vagy! Hogy azonosítod-e önmagad a rendszer elérkezett halálával, és vele halsz-e. Vagy megteszed-e azt a mágikus mozdulatot, amivel átalakítod a történeted. Aki Halott, az NEM Te vagy. Aki kiterült, az NEM Te vagy. Ami a földön fekszik és fáj, az csak a tested. Az csak egy szimbólum. Egy struktúra. Ami most meghalhat. Vagy nem. Ami mindenképpen átalakulhat: az a tudatod. Ha azonosítod magad a földön fekvő fájdalommal, és azzal a mindent elöntő akarattal, ami végül a földhöz vágott, akkor a halál önti el a rendszert. Plútónak így is jó. Ha átalakulsz, akkor a mágiának adsz teret. Választhatsz.

Mondhatod: legyen meg a Sors akarata! És Bak Plútó egyszeriben halálból életbe vált. A halál egyszer csak átalakul életbe. Eddig Én akartam, és ez a földhöz vágott. Most - ahogy a világegyetem lélegzetvisszafojtva figyel - elengedem a saját akaratom.

Ó persze, értem én, fanfárokat vársz, meg hogy vállukon vigyenek Téged át a Diadalív alatt. A titkos mozdulat azonban csak szépen, apránként, sejtről, sejtre változtatja át a halált életté. A csoda láthatatlanul történik. Mondtam én, hogy Plútó a titkos mágia. Figyelj jól, mert ha végül mégis szembetalál, térdre fogsz hullani az Élet hatalmassága előtt! (Upsz, csöpögős lennék? Dehogy! A Bak jegyéhez tartozik a térd is, és Plútó még mindig a hatalom... ;) )

Átalakulás. A Sors, bár elrendelt, lefektetett, de mégsem tudhatod máshogy jól akarni a Sorsod, mint a szüntelen átalakulással. Bak Plútó - ennek van itt az ideje. Tudni Akarod? Helyes! Tudd! Tudd, hogy nem tudhatod! Hogy a Sors van, és nem a Te kis saját akaratod, nem a Te kis saját céljaid, nem érvényesek a Te kis saját rendjeid, sem hatalmi pozícióid. Ami érvényes, egyedül érvényes hatalom az a Sors. Terülj ki neki önként! Vagy földhözvág. MOST ennyi a szabad választás lehetősége. Most ezt tanuljuk mindenképp.

És nem, nem úszod meg ennyivel. Most éppen elhagytad a saját földön-fekvésed tudatát, és büszke vagy magadra, hogy sikerült megadnod magad az új feladatnak, az új célnak, amit immár a Sors jelölt ki Neked. És elkezdesz hozzá ragaszkodni. Belecsimpaszkodni. Akarni. Mindenáron.

Hogy aztán újra ott találd magad a földön.

Kedvesem, értem én. Nehéz ezt elengedni. (Ilyenkor, ha van egy kis szerencséd Uránusz a balszélről befigyel egy kis humorral, hogy legalább nevetni tudj magadon.) Akkor most kezdheted elölről. Újra.

A ragaszkodás az akarathoz boldogtalanságban hagy. Az elengedés percről percre közelebb visz a célhoz. Ragaszkodj a Sors beteljesítéséhez, amihez el kell engedjél mindenféle ragaszkodást és akaratot. Vagy nem is. Akarj bátran, merészen! És hagyd elveszni, átalakulni a célokat, ha látszik, hogy eljött az ideje.

Hát ez van. Plútó a Bakban. AZ ÁTALAKULÁS A REND.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr64715293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2012.08.16. 13:32:57

Tyű, mily lehengerlő káprázatosság! Látszik, hogy a béka is folyton átalakul, hol teknősként bölcseleg, hol sárkányként robajlik felfelé az Égbe csodás tűzijátékot keltve, hol kígyóként tekereg alá ismét a mélységekbe, hol madárként ropja táncát. :)

metarjuna 2012.08.17. 10:44:03

Jó írás, köszi!
Egy gondom van a Plútóval, azaz vele nincs inkább a róla való "modern" gondolkodással, éspedig az, hogy lassú bolygó (jelen időnkben): 2023-ig a Bak jegyben lesz. Ez elég hosszú idő, ebből következően ezek a (egyéni) mágikus történések (szerintem) nem (kifejezetten) írhatók a Plútó számlájára. (Na jó: megfelelő tranzit kell hozzá) - Meg aztán jön a Vízöntő Plútó... meg a szelek, idegek, új dolgok, majd beszélünk újra a gyorsuló Vízöntő-korról...
Szóval az egyénre kihegyezett plútós dolgokkal vigyázni kell.... de ezt csak én látom és most látom így... :)

Noé békája 2012.08.17. 11:05:35

Persze, Metarjuna. Ezt korábban is tisztáztuk, hogy mindenkinek máskor és máshogy játszik az aktuális bolygóállás az egyéni horoszkópja függvényében. Van, akit pénzügyileg vág földhöz, van, akit szellemileg, és van, akit konkrétan fizikailag. Van, akit nem földhöz vág, csak a térdét bántja. És persze nem 14 éven keresztül minden egyes nap, hanem ez egy folyamat, és a folyamatban a "látványos" akciókhoz kell egy-két aktuális egyéb bolygóállás is. Ez természetesen csak egy lehetséges megvalósulás a sokból. De egy mágikus átalakulás miért is ne tarthatna 14 éven keresztül? Vagy 28? Vagy 100? Vagy egy életen át? Plútó MINDIG van, így valójában minden percben megvan az esélyed, csak mindig máshol és máshogyan...

metarjuna 2012.08.17. 15:30:07

:))
Igen, valóban fel lehet fogni folyamatában a dolgokat és a változtató erőket megszemélyesíteni egy planétával. Rendben van, bölcs gondolat.
Én inkább "szétkenem", szétszedem.

Noé békája 2012.08.17. 17:33:37

Nem csak arról van szó, hogy megszemélyesíted egy planétával, vagy így fogod fel. Az asztrológia ezek szerint azt mutatja, hogy a gyökeres, mély átalakulásokhoz sok idő kell, hiszen az ezt jelző planéta éppen egy lassú mozgású bolygó. Most éppen Uránusz kvadrátjával csinál látványos, hirtelen változásokat is, vagy általában tudhat ilyet egy-egy aktuális bolygóállásnál. De alapvetően szépen lassan megy és formál át MINDENT, amerre jár.

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2012.08.18. 13:39:31

Most kaptam egy békás bölcsességet a változásokról, változtatásokról:

"- Öt béka ül a stégen. Négyen úgy döntenek, hogy ugranak. Hány béka marad?
- ...
- Öt."

Noé békája 2012.08.18. 13:45:31

:)
Itt egy béka ül, és mosolyog.

Szeretem, ha élet van a blogon. :)
süti beállítások módosítása