HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Politikai agydaganat

2012.07.06. 10:29 Noé békája

Az elmúlt időszakban gyakran ütköztem a daganatos betegségek lelki hátterének témájába, és azon belül is kifejezetten agydaganatos betegek története került elém. Míg ma reggel meg nem értettem. Bak Plútó: túlburjánzó, önpusztító (Plútó) (sejt)rendszer (Bak) támadja (kvadrát) a fejben lévő (Kos) idegrendszert (Uránusz). Hát ez van. Időszerű az agydaganat. Mármint ez is egy megvalósítási forma.

És igen, analógiásan ezek szerint ugyanaz a nem működő politikai hatalom, mint az agydaganat. A legfelső vezető rendszer szerkezete egyszer csak elkezd öncélúan szaporodni, már figyelmen kívül hagyja, hogy az ő feladata végső soron a teljes szervezet (test vagy társadalom) szolgálata lenne, és mivel az egyes sejtecskék a hatalomban öncélúan elszaporodnak, ez daganathoz vezet, ami  először a szervezet tetején lévő irányítórendszer működési zavarait hozza, majd idővel a teljes szervezet pusztulását okozza. Ugye nem olyan nehéz ezt lefordítani társadalmunk működésére? Hogy az öncélú politikai vezetők, akik elfelejtik, hogy eredeti céljuk a teljes társadalom szolgálata, hogyan okozzák a teljes társadalom, végső soron saját maguk pusztulását is? Hohó, de ne álljunk meg itt! Nem, nem találtuk meg a bűnösöket a politikai vezetők személyében. Ugyanis a rákos megbetegedés éppen úgy egy teljes szervezet működési hibája, mint ahogy a rossz politikai vezetők egy teljes társadalomé. Az ember rendszer, a társadalom rendszer. Az embernek éppen úgy csak egy tünete az agydaganat, mint a társadalomnak a korrupt politikai vezetés. Sajnos teljes társadalmunk betegségének tünete a hatalom diszfunkcionalitása. Mi mindannyian juttattuk őket a hatalomba, és mi mindannyian tartjuk ott őket. Azért vannak ilyen vezetőink, mert ilyeneket érdemlünk ki jelen magatartásunkkal.

De mi is vajon a terápia, mely a betegség gyógyulását hozza? Nem tudom, nem vagyok orvos, nem tudom, mivel szokták gyógyítani. Mondjuk van olyan, amit megműtenek. Azzal az a baj, hogy amíg a tünetet kezeljük csak, addig a teljes szervezet nem gyógyul. Mondjuk ha kivágjuk a daganatot, gyaníthatóan új nő, esetleg máshol, vagy más tünetet fog produkálni a szervezet. Ismerős, ugye? Leváltottuk az előző kormányt, ahogy az előtte lévőt, meg az azelőttit is. Műtét, műtét után, és még se haladtunk sokat. Aztán vannak még a "gyógy"szerek, meg a sugárterápia. Hát mérgezzük magunkat rendesen, az biztos, és a netről és a TV-ből ér minket elég sugárzás is. Még se látom, hogy gyógyulnánk...

Mi is az, ami gyógyít? A keleti gyógyítás a rákos betegnek speciális diétát rendel, energetikai kezeléseket, meg azt, hogy a problémát, aminek következtében az agydaganatát életre hívta, próbálja megoldani.

Nos feltaláltam a politikai táplálkozástudományt: Ne egyél meg minden szart! Egyél sok friss zöldséget, de főként hazait, és tudd, hogy melyik állapotodhoz melyikre van szükséged, szóval légy tudatos! Kerüld, ami túl van showzva! Kerüld a mesterséges édesítőkkel túlédesített táplálékokat! Ja, igen. Ez a baja a diétáknak. Annyira imádjuk a show-t, meg a sok túlcukrozott ígéretet, amivel etetnek minket! A mai ember általában nem szeret egészségesen élni. A cukor kifejezetten függőséget okoz. Nehéz lerakni. De mennyivel jobb utána! Az ember egész ízérzékelése átalakul, és már élvezni fogja a természetesen édes ízeket! Mondjuk amikor nem azzal etetik, hogy holnaptól itt lesz a Kánaán, hanem amikor ráérez annak az ízére, hogy milyen jó is szépen békében annyit tenni a társadalomban, amely munkából majd jut nekem is annyi kis gyümölcs, amit éppen megérdemlek. Lehet, az nem egy plazmaTV-s ház lesz a Hawaii nyaralással, csak éppen egy csendes kis zug, ahol a barátokkal bográcsozhatunk...

Aztán még fel fogom találni a társadalmi chi-kungot és taichit. Mondjuk megtanuljuk az energiákat természetesen keringetni egymás között... Ó, nem fognék rögtön olyan bonyolult gyakorlatokba, mint pl. a társadalmi szolidaritás. Mondjuk kezdeném a kedvesség és udvariasság energetikai gyakorlataival. Ó, jajj, hogy ezt már feltalálta előttem pár vallás, meg hasonló rendszer? Akkor csak a hazai hivatalnokoknak és bolti eladóknak nem szóltak még róla...

Meg azt hiszem, kéne még ide valami a szellemnek is. Már a problémák megoldására... Hmmm... Mondjuk: Közéleti Asztrológia?

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr974632550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metarjuna 2012.07.09. 09:08:33

Hát ez a közéleti rák, annyira beállt, ahogy csak egy Bak tud beállni valamibe. Nem látom, hogy lesz ebből kijárat....vagy a rák fogja behálózni a vérereket vagy a vér fogja behálózni a rákot, de szétterjed a testben. Hogy megölje magamagát és vége és lesz valami új. - Jöhetne mondjuk egy Seldon vagy egy új történelmi Buddha ott végezné, úgy végezné, ahogy Jézus. Vízöntő-kereszten.

Amúgy nagyon faja kis analógia! :)

Noé békája 2012.07.09. 09:53:35

@metarjuna: Buddha Uránusz-analógiának még jó lenne, de nem volt annyira harcos a fickó, hogy Kos legyen, amennyire én tudom. Sok kis harcos buddha - ez a Kos Uránusz. Szóval nem hiszem, hogy fölülről lesz ez rendbe téve. Vagy az összeomlás által, vagy a sok kis egyéni "megvilágosodás" által alulról, némi "társadalmi mozgalom" formájában. Egy Nagy Megváltót meg lehet feszíteni. Sok kis megváltottat nem. :)

metarjuna 2012.07.09. 11:03:48

Optimista vagy. "Sok" kis megváltott.... :)

Noé békája 2012.07.09. 12:48:34

Ebben nincs semmi optimizmus. Vagy az lesz, vagy az összeomlás, én csak ennyit mondtam. Szóval nyomás, mindenki dolgozzon a maga megváltódásán!

metarjuna 2012.07.09. 13:46:50

Mégis annak érzem-.
Na de persze: egy kis megváltott is meg tudja változtatni a világot. A sajátját. És az elég is.
Onnantól rendben vannak a dolgok.

Klára Piroska 2014.07.08. 11:49:53

A daganat idővel szétesik és erős vérzés lép fel, ami gyakran nagyon gyorsan megöli az egész testet. Remélem nem ez vár ránk!
süti beállítások módosítása