HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Orbisok és fényszögek

2012.03.26. 15:01 Noé békája

Csak ha véletlenül kellőképpen kíváncsiak, illetve asztrológiához valóban értők is tévednének erre...

Két bolygó fényszögén azt értjük, amikor a két égitest (az asztrológiában az egyszerűség kedvéért bolygónak hívják a Napot, a Holdat és a Plútót is, holott ők csillagászati értelemben nem bolygók) a Földről nézve valamely bizonyos fényszöget zár be. Ezek a fényszögek matematikailag és csillagászatilag teljesen korrektül leírhatóak, tehát amikor azt írom pl. hogy a Plútó és az Uránusz kvadrátja budapesti idő szerint Budapestről nézve, akkor azon a világ minden pontján ugyanazt az állást, ugyanazt a pillanatot értik az asztrológusok.

Az orbis, azaz hatókör ennél kevésbé egzakt fogalom. Ezen a két bolygó egymás hatókörébe érését értjük. Azaz azt, amikor egy fényszögnek kellő közelségébe érnek ahhoz, hogy az általuk jelzett őselvek egymásra hatása megjelenjen. Például a Plútó és Uránusz kvadrátja a pontos fényszögbe érés előtt már hónapokkal korábban elkezdi éreztetni hatását. Az orbisok nagyságáról minden egyes asztrológiai iskola mást-mást tanít. Ezen a ponton valóban támadható az asztrológia tudománya. Mindazonáltal Mesterem mondására támaszkodnék ez ügyben: az asztrológia materialista tudomány. Tessék megfigyelni kinek-kinek, hogy mely orbisokat talál a valóságban működni! Pár ezer horoszkóp után az embernek saját tudása lesz a dologról! :)

Én a továbbiakban azokat az orbisokat fogom használni, amiket a valóságban működőképesnek találtam, függetlenül attól, hogy mely asztrológiai iskola mit tanít.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr964341268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása