HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Analógiás gondolkodás és szabadság

2012.03.26. 15:01 Noé békája

Az asztrológia, mint minden más ezoterikus tudomány az analógiás gondolkodásra épül. Ennek értelmében a világban az adott időminőség meghatározott, azonban rajtunk áll, hogy azt milyen analógiás szinten valósítjuk meg.

Ha például a horoszkópunk azt mutatja, hogy itt az ideje, hogy a Szaturnusz ősprincípiumával szorosabb barátságot kössünk, ezt sokféleképpen tehetjük. A Szaturnusz ősprincípiumához analógiásan többek között a következő dolgok tartoznak: halál, szorongás, elzártság, lemondás, keretek, keserűség, elmélyültség, komolyság, struktúrák, határok, bőr, csontok stb. Valójában bizonyos keretek között szabadságunkban áll eldönteni, hogy egy szaturnuszi időszak alatt sok szorongást élünk át, esetleg halálfélelmünk lesz, avagy önként lemondunk ebben az időszakban a világi dolgokról, és csendes magányban elvonulunk elmélyült munkálkodásra, vagy esetleg bőrproblémákat hívunk életre.

Ha ugyanezt az elvet követjük, akkor kellő tudatossággal nem csak az egyén életében, hanem az egész társadalom életében vannak időszakok, amikor a társadalom választhat - például aközött, hogy sok lemondásban éli az életét, ami miatt elkeseredik, vagy megérti az idők szavát és hajlandó komolyan venni önmagát és új társadalmi struktúrák építésére használni az időt. Ha itt az ideje, mindenképpen új struktúrák épülnek. A társadalmon áll, hogy ezt tudatosan, önként teszi-e meg és legjobb tudása szerint próbál mindenki számára élhető, konstruktív analógiás megvalósítást találni, avagy szembemegy az idők szavával, és ekkor is át fog menni ugyanazon a folyamaton, csak esetleg kevésbé kellemes, kevésbé konstruktív analógiás megvalósítási szinten.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr814339902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spdrswb 2012.03.29. 08:47:20

Szia! És itt az ideje új társadalmi struktúrák építésének? Most, azonnal, vagy még ennek a hatásna is érnie kell?

Noé békája 2012.03.29. 08:58:44

@spdrswb: Nézz körül! Szerinted nincs ez már folyamatban?

liangshen 2012.03.29. 09:11:24

@Noé békája: De bizony - csak nem feltétlenül tudatosul az emberekben. Annyi hátfájós, lumbágós stb. panasszal egy évben nem találkoztam, mint most egy hét alatt. És szintén a héten: egy SM-es fiatalember is jönne taichizni!

spdrswb 2012.03.29. 09:19:55

@Noé békája: Hhh, nekem nem tudatosult. Azt látom, hogy 5-20-50 fős közösségek elkezdtek dolgozni valami máson, aminek a vége lehet egy más társadalmi rend. De továbbra is korlátlan úr a hitelpénz, az anyag és a látszatértékek világa. A "nem tudatosult" emberek elkeseredése sem elég feszítő, még mindig nem. Még nem kell kutyát ennünk, meg bükkfakérget, és nem kell idegen családokat befogadnunk. Bár most 17000 új hajléktalan családot jósolnak a hitelmizéria miatt..
Nem látom, mi történik. De ha balhé van, szóljatok! :-)
süti beállítások módosítása