HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Találd ki a poszt címét is!

2014.11.20. 13:17 Noé békája

Kedves Olvasóim, akkor most új fordulatot veszünk a blogban. Most Ti fogjátok végigelemezni magatoknak a híreket, mert én már úgy érzem, csak ismétlem magam. Én csupán néhány aktuális hírt fogok itt kiemelni Nektek. Meg idézzük vissza a kulcsszavakat:
Kos Uránusz: internet, internetes harc, internetes mozgalom, hálózat, szolidaritás, közösség, helyi kisközösségek, újdonság-újítás, forradalom, alapítványok, "a tavasz első áttörése", űrkutatás
Bak Plútó: hatalmi rendszer átalakítása, az irányító rendszer átalakítása, hatalom, rendszer, vezetés, átalakulás, kontroll, a hatalom túlburjánzása, a föld ásványkincsei
És ugye a kettő közötti feszültség, mely új megoldásokat termel.

Uránusz a gondolkodásnak egy magasabb szintjét is jelenti, az intuíciót, az asztrológiai látásmódot. Hát akkor, kedves olvasók, kalandra fel! A fenti kulcsfogalmakat találjátok meg az alábbi cikkekben, és keressétek meg benne az analógiákat! Akinek kedve van, kommentben kifejtheti, hogy mit talált. :) Haladó házi feladat: a megfigyelteket valamilyen módon összefüggésbe  hozni a saját egyéni kis valóságotokkal! Jó szórakozást! :)

És akkor a cikkek: 

http://index.hu/belfold/2014/11/11/vago_gabor_interju/#
(Azt még azért külön érdemes kiemelni ebből a cikkből, hogy a korábbi mozgalmakat, és közösségi próbálkozásokat, mint a Millát és a Hahát ugyanennek a folyamatnak a fejlődési fázisainak tartja. Ugye folyamatában fejlődünk itt az elmúlt években mindannyian... Ja, és nem bírom megállni, ezt a bekezdést ki kell emelnem: 

Nem pártot és nem ernyőszervezetet kell csinálni, hanem single issue [egy ügyre koncentráló] mozgalmak hálózatát létrehozni, amiben ezek a mozgalmak segítik egymást. Ezek a mozgalmak csak egy-egy ügyet képviselnek, azokban tűpontosan céloznak, és saját területükön áttörést tudnak elérni.

Annyira szééép! Az asztrológus belehal a gyönyörbe...)

http://hvg.hu/itthon/20141118_Januar_2ra_szervez_tomegtuntetest_az_iWi

http://www.origo.hu/kornyezet/20141104-gdp-fold-veges-eroforras-fejlodes-nemnovekedes-elhetunk-egyre-jobban-novekedes-nelkul.html

Továbbá egy korábbi posztunkra reagálva meg kell még említenünk, hogy a Föld legmélyebb pontjának kutatása után Naprendszerünk távolabbi pontjai is kutatásra kerülnek: a Wikipédia szerint az utolsó kvadrát idejére az asztrológia által használt legtávolabbi planéta, maga a Plútó is kutatás tárgya lesz, akkorra éri el egy űrszonda.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr586917757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása