HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Valóban van döntési szabadságunk...

2013.12.21. 09:35 Noé békája

Az idő halad tovább. Luca napján, péntek 13-án egy szép Szaturnusz-Jupiter trigon volt látható az égen, 17-én este meg Uránuszunk indult el végre direktbe.

Túl vagyunk a negyedik kvadráton, túl vagyunk a nehezén. Indulunk a megoldások felé. Az EU a bankunió felé. Közösségi szabályozás. Szép. Közösségi, mint Uránusz. És szabályozás, mint Bak. Új kezdet, mint Kos. Átalakulás, mint Plútó. Rendben vagyunk. :) Azt mondják, az új rendszer 2016-tól lesz érvényben. Mi is ezt mondtuk, már 2012 elején, blogunk indulásakor. :)
Aztán meg az USA is szépen halad tovább. Az októberi nagy krízis után sikerült elfogadni a költségvetési alkut. Azt írja a cikk, hogy 2 évre most megoldódtak az ügyek, az ugye 2015 vége... És hogy itt is további tárgyalások és lépések szükségesek.

Itthon meg van végre tankönyvreformunk is, meg végre a NAV-os Horváth Andrásnak is a körmére nézett a hatalom. Juhéjj! Uránusz támadásba lendült...
Ja, és lett egy Kúria-döntésünk is devizahitel ügyileg.
Meg van egy, az összefogáson-harcolászás közben teljesen leamortizálódott ellenzékünk.

Üssetek agyon, de ebben a magyar káoszban én sehogy se látom, hogy a megoldás felé haladnánk. Mert ugyan van egy magyar Edward Snowdenünk, akinek nem volt annyi esze, mint az amerikainak, hogy időben lelépjen az országból, de alapvetően nem történt semmi. Hacsak az nem, hogy a hatalom minden eddigit megdöntően bizonyította a demokráciától és jogállamtól egyre jobban távolodó működését, amikor a közérdekű bejelentőnek még a tárgyhoz nem tartozó személyes noteszét is lenyúlta. Az ország meg minden eddigit meghaladóan bizonyította, hogy ebben az országban ezt is szabad, mert a kutyát se érdekli. Aztán hiába van egy Kúriánk, aki kimondja, hogy jogszerűek voltak a devizahitelek, valahogy a magyar nép még mindig nem ébredt fel, és nem gondolja úgy, hogy felelősséget kéne vállalnia a saját hülyeségéért. (Vö: nem volt kötelező kockázatos devizahitelt felvenni.) Mert ugye Bak a felelősségvállalás jegye is. Mélyen magunkba kéne nézni (Plútó) ez ügyben. Hogy ki miért felelős. Mindenki saját magáért. Az úgy nincs, hogy véletlenül csak úgy tőlünk függetlenül áldozatai leszünk a sorsnak. Vagy hogy véletlenül egyszer csak elkezd nem olyan jól működni az ország. Lehet mutogatni a bankokra, az előzőnyolcévre, a mostani kormányra, a Kúriára, meg ilyenek... Asszem, Magyarországnak sikerül bemutatnia, hogy valóban van döntési szabadságunk, és ugyanazt az analógiát, amit az EU-nak sikerül szépen megélnie, szabadságunkban van pusztulásra is használni. A saját pusztulásunkra, elsősorban. Az idő a nagy változásoké, mindenesetre. Lelkünk rajta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr865703070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása