HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Fehér Karácsony

2013.12.21. 14:13 Noé békája

A gyerek nagyon szeretné. Annyira várja a havat. Hogy lehessen szánkózni, bobozni, hóembert építeni, hógolyózni... 

Én meg itten a téli fáradtságban-bágyadtságban furcsa képeket látok. Magyar embereket, akik önvizsgálatot tartottak, és azt mondják: igen, ezt elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Kockáztattunk, rizikóztunk, és bebuktuk. Mármint a devizahitelünket. És az elképesztő szembesülés feszültségét levezetendő, netes blogbejegyzések tömegében, meg óriási tüntetéshullámokban követelik, hogy a kormány felesleges tesiórák és hittanoktatás helyett vezesse be kötelezően a pénzügyi kultúra oktatását már első osztálytól az iskolákban. Meg tanítsanak a gyerekeinknek tisztességesebben történelmet, hogy ne csak a dolgozatírásig maradjon a fejükben, hogy igen, szoktak olyanok lenni időről-időre, hogy gazdasági válságok, ahol a Jóisten se garantál semmiféle árfolyamot.

Aztán még láttam képet bankokról is, akik konstatálták, hogy a követeléseiket sehogyan se fogják tudni mind behajtani, hiába állt a Kúria az ő oldalukra, merthogy annak a munkanélkülinek, akinek a 10 milliós házán van 15 millió hitel papíron, annak egyszerűen nem lesz miből megadnia. És a probléma tömegességét látva a bankok fogták magukat, mélyen magukba néztek, és rájöttek, hogy itt az ideje, hogy társadalmilag felelős bankpolitikát folytassanak, már csak a saját jól felfogott érdekükben is, hiszen olyan társadalomban tudnak ők is jól és hosszútávon működni, amit nem tesznek felelőtlenül tönkre - szóval eszerint megreformálták saját működésüket. A kormány pedig mindkét oldal reformtörekvéseinek élére állt, és ezeknek megfelelő jogszabályi környezetet teremtett. Szegény kormány nem tehetett mást, ha nem akarta, hogy a kedves választópolgárok elzavarják a fenébe.

Szegény kormány akkor se tehetett mást, mikor a sokadik korrupciós ügy kipattant, mert tudták, hogy okos és felelősségteljes állampolgáraik sürgősen elzavarják őket, így minden egyes korrupciógyanús ügyet sürgősen kivizsgáltak, és helyretettek.
Aztán még peregtek képek pedagógusokról, akik képesek voltak szakmai alapon összefogni és megvédeni az oktatásügyet, szülőkről, akik kiálltak a gyerekeik érdekei mellett...

Aztán jött a gyerek, és felzavart ábrándozásomból, hogy mikor lesz már hó.

Kinéztem az ablakon. Hétágra süt a nap.

Idén nem lesz fehér Karácsony.

Se.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr675703393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása