HTML

Kedves Olvasó!

Ha a legfrisseb blogbejegyzésnél kezded az olvasást, és úgy érzed, egy mukkot se értesz, javaslom, olvasd el az első öt legkorábbi posztot! Ezután olvass el bármely tetszőleges posztot! Ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. Brekk...

Facebook

A negyedik kvadrát alkalmával a béka felugrott a Facebookra... Mostantól ott is követheted.

Privát brekegés

Ha privát kuruttyolásra vágysz a békával, mondjuk a saját horoszkópodról, vagy bármi másról, akkor írj a velencei13@gmail.com címre! Brekk.

Akiket a béka szeret...

Negyedik kvadrát

2013.11.26. 11:46 Noé békája

Még itt csapdosnak körülöttünk a negyedik Plútó-Uránusz kvadrát keltette hullámok, de most mégis egy kis távlatok nélküli összefoglaló az eseményekről:

- Amerikának időlegesen sikerült rendezni az adósságplafon problémáját, hurrá, most nem omlik össze az USA gazdasága. De csak elódázták megint. A rendszerreform szükségessége érik tovább... Edward Snowden viszont, aki az előző kvadrátnál lépett színre, most újra aktiválta magát. Hogy állást vállalt Oroszországban, az a kisebbik hír, de közben újabb dokumentumok láttak a jóvoltából napvilágot, miszerint az USA nem csak saját polgárai után kémkedik az illendőnél erősen megkérdőjelezhetően jobban, de az egész világon is kiterjedt lehallgatóközpont-hálózata van. A hatalmi rendszer túlterjeszkedése (Bak Plútó) megint léket kapott az internetes nyilvánosságtól (Kos Uránusz). Ez van.

- Annyira nem vagyok képben a nagypolitikával, de ahányszor kvadrát jön, Koreában mindig van valami történés. Most vagy ők vannak állandóan mozgásban, vagy az ottani történések nagyon "Plútó-Uránusz" érzékenyek. Reméljük, az érzékenységen kívül durvább akciót nem mutatnak majd az ottani történések. Plútó is elég harcos istenség, és Kos meg a harc maga... :(

- Emlékszünk még ugye a fukusimai katasztrófára? Minden asztrológus emlékszik rá, ahogy néztük a naptárat: Uránusz most fog belépni a Kosba, vajon mit hoz magával? Hát, valami átütő dologra számítottunk, tényleg... Sírjon vagy nevessen ilyenkor az asztrológus?! Mindenesetre a fukusimai katasztrófa Kos Uránusz analóg, kétség sem fér hozzá. Szóval, mikor azt próbáljuk megérteni, mit hozott a mi életünkbe Kos Uránusz, akkor végiggondolhatjuk, mi történt velünk akkoriban, amikor a katasztrófa történt, mi indult el akkor. Vagy csak magunk elé képzelhetjük újra a katasztrófa képeit: a mi életünkben is egész biztosan van egy olyan terület, ami a fukusimai katasztrófához mérten váratlanul, hirtelen és elemi erővel változott meg, és ez a dolog tart ma is még...
Most meg éppen elkezdték az erőmű romjai eltakarításának eddigi legveszélyesebb szakaszát. (Hm-hm, mi is van a saját kis Kos-Uránusz területünkkel? Mi is elkezdtük takarítani onnan a romokat?) Ahol valami pusztul, ott valami új születik. Itt éppen egy újfajta erőmű. (Na, akkor most nagyon szájbarágós azt kérdezni, hogy kitaláltunk-e arra területre valami új megoldást az életünkben?)

- És máris elértünk következő témánkhoz. Már blogunk elején beszéltünk róla, hogy  itt az ideje, hogy máshogy bánjunk az energiahordozókkal, egyáltalán, a föld kincseivel, és új, környezetbarátabb módszereket állítsunk "hadrendbe". Nos, örömmel jelenthetem, hogy először fogyott több bicikli Európában, mint autó. Persze, a válság miatt, mondják a szakértők. Én meg azt mondom, hogy persze, mert ez most az időszerű. Aki nem lépi meg önként, az lép majd azért, mert a válság nyomja, eddig is erről beszéltünk, nem? "A magyar vásárlók a válságon keresztül lettek sokkal tudatosabbak, olyan volt ez a válság, mint egy röpdolgozat a kisdiákoknak" Ezt esküszöm, nem én mondtam, nem is egy asztrológus, hanem Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Na most vagy ő is hallgatója a Sorosgyörgyképző Asztrológiai Iskolának , vagy egyszerűen ugyanazt sikerült neki megfigyelni, amiről az asztrológus már az elején is beszélt. Persze nem biztos, hogy környezettudatosság szempontjából kellő lépésekben haladunk. Van, aki szerint jobb, ha felkészülünk az energiaválságra, ha nem vagyunk hajlandóak itt is alapvető, rendszerszintű változtatásokra önmagunktól.

- És végül, de nem utolsó sorban kis hazánk történései. Ha már környezettudatosság: Éljen Kishantos! Már nem csak azért, mert roppant jó és időszerű cél érdekében működnek (ökológiai gazdálkodás), hanem azért, mert végre egy ügy, amiben közösségi összefogással egyenlőre valóban sikerül útját állni a hatalom túlzó lépéseinek.
Ja, és megérkezett a magyar Edward Snowden is egy NAV tisztviselő személyében. Szóval ismét csak egy kiállás a hatalom ellen, a lelkiismeret jegyében. Éppen a negyedik kvadrát idején... Meglátjuk, mire lesz ez elegendő...

Összefoglalóm a teljesség igénye nélkül készült, pusztán kiragadva pár aktuális analógiát. Megint léptünk egyet. Mindannyian együtt is, meg egyenként, külön-külön.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noebekaja.blog.hu/api/trackback/id/tr465615761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása